Afspraak maken bij de gemeente

De gemeente werkt op afspraak.

Let op!

Commerciële partijen bieden tegen betaling aan om een afspraak te maken bij de gemeente. Dit raadt de gemeente sterk af vanwege de kosten en het moeten doorgeven van uw persoonlijke gegevens. Zelf een afspraak maken bij de gemeente is gratis, gemakkelijk en uw gegevens zijn veilig. Kijk voor meer informatie op de pagina Neem geen risico: maak zelf uw afspraak bij de gemeente.

Om meer dan 500.000 Hagenaars goed van dienst te kunnen zijn werkt de gemeente op afspraak. Zo kan de gemeente tijd voor u reserveren en bent u er zeker van dat u goed en snel geholpen wordt.

Afspraak is afspraak

Om dit voor iedereen goed te laten werken is het belangrijk om een aantal basisregels met elkaar af te spreken. De gemeente vraagt u dringend om:

 • op tijd op de afspraak te komen
 • alle benodigde documenten mee te nemen die vermeld staan bij het product
 • dat u zich zo snel mogelijk afmeldt als u onverwacht niet kunt komen
 • om u te houden aan alle maatregelen rond het coronavirus.

Afspraak maken

U maakt een afspraak via de website door het product te kiezen dat u nodig heeft en vervolgens op de afspraakknop te klikken.

Ophalen zonder afspraak

Voor het ophalen van uw nieuwe paspoort, ID-kaart of rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken. U kunt deze met uw afhaalbewijs en legitimatie ophalen op het stadskantoor waar u het heeft aangevraagd.

Afspraak verzetten of afzeggen

Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen? Dit kan via de links in de bevestigingsmail die u kreeg toen u de afspraak maakte.

  Zie ook: Openingstijden en locaties stadsdeelkantoren

  Rijbewijs

  Paspoort of identiteitskaart

  Verhuizen

  Geboorte en erkenning

  Huwelijk en geregistreerd partnerschap

  Overlijden

  Parkeren

  Afval

   Akten en afschriften

   Persoonsgegevens (BRP)

   Immigratie

   Gepubliceerd: 30 juni 2020Laatste wijziging: 10 september 2020