Uittreksel attestatie de vita aanvragen

Het uittreksel attestatie de vita is een bewijs dat u nog in leven bent. Een instantie die moet uitkeren kan u vragen om een bewijs dat u nog in leven bent.

Digitaal

Het uittreksel attestatie de vita vraagt u aan via DigiD. Log in met uw DigiD. Als u ingelogd bent, klikt u op Volgende. Dan kunt u het uittreksel kiezen dat u wilt aanvragen.

DigiD

Uittreksel aanvragen

Log in met uw DigiD. Klik op ‘volgende’ en kies dan het uittreksel dat u wilt aanvragen.

Aan de balie

U kunt een uittreksel attestatie de vita aanvragen op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Als u ingeschreven staat in de BRP, krijgt u het uittreksel direct mee. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14070.

Meertalig uittreksel attestatie de vita

Het uittreksel attestatie de vita is ook meertalig verkrijgbaar. Een meertalig uittreksel bestaat uit Nederlands en Frans inclusief een bijlage met uitleg in het Duits, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees en Turks. Een uittreksel in het Engels is er niet.

Vraagt u een meertalig uittreksel attestatie de vita aan? Dat kan alleen als u ingeschreven staat in de BRP. U komt persoonlijk langs aan de balie van Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg met een geldig legitimatiebewijs . Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

€ 15,70 (tarief 2023) U betaalt dit bedrag bij uw online aanvraag direct met iDEAL.

Haalt u een meertalig attestatie de vita op bij Stadhuis Spui? Dan kunt u pinnen of contant betalen. Op stadskantoor Leyweg kunt u alleen pinnen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

  • Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Afhankelijk van de postbezorging op uw adres kan dit langer duren.
  • Een meertalig uittreksel attestatie de vita krijgt u direct mee.
  • Heeft u een gratis uittreksel attestatie de vita aangevraagd? Dan stuurt de gemeente het uittreksel binnen 3 werkdagen op na ontvangst van uw schriftelijke aanvraag.

  • Op het uittreksel staan uw naam, uw voorna(a)m(en), uw geboortedatum en -plaats en uw woonadres.
  • Gaat u binnenkort met pensioen of ontvangt u al pensioen? Dan krijgt u dit uittreksel gratis. Digitaal aanvragen is in dit geval niet mogelijk. Vraag uw gratis attestatie de vita schriftelijk aan bij Publiekszaken. Doe dit met een brief die u heeft ondertekend, een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van het schriftelijk verzoek van het pensioenfonds. Bij een schriftelijke aanvraag is alleen een uittreksel in het Nederlands beschikbaar.
  • Wilt u een uittreksel voor iemand anders opvragen? Ook dat kan niet digitaal. Lees meer over een uittreksel BRP voor iemand anders aanvragen.
  • Moet u het document laten vertalen? Dan kunt u dat laten doen door een beëdigd tolk/vertaler. Voor documenten nodig binnen de EU kunt u eventueel samen met het Nederlandse document een meertalig modelformulier aanvragen.
  • Met de app KopieID maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer op rijksoverheid.nl(Externe link).

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070