Burgerservicenummer en Registratie voor niet-ingezetenen (RNI)

Woont u in het buitenland? Of verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Bijvoorbeeld omdat u seizoenswerk doet of een kortdurende studie of stage volgt? En u heeft nog geen burgerservicenummer (BSN)? Dan kunt u een BSN aanvragen. Dit nummer heeft u nodig om zaken met de overheid te regelen.

Maak een afspraak bij 1 van de 19 RNI-loketten(Externe link). Den Haag is 1 van deze loketgemeenten. U krijgt dan een burgerservicenummer (BSN). Uw gegevens komen in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI).

Blijft u langer dan 4 maanden in Nederland? Dan moet u zich inschrijven in de gemeente waar u gaat wonen. Is dat de gemeente Den Haag? Kijk dan op verhuizen vanuit het buitenland. Heeft u de geprivilegieerde status? Kijk dan op inschrijven van geprivilegieerden.

Wilt u uw minderjarige kinderen (tot 16 jaar) inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI)? Neem dan ook de volgende documenten mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs van het kind (dat bij de inschrijving aanwezig is).
  • Een geldig identiteitsbewijs van u (de ouder die bij de inschrijving aanwezig is).
  • Een originele geboorteakte en (als dat voor u geldt) de erkenningsakte van deze kinderen, waaruit blijkt dat u de ouder bent.
  • Soms moet u uw akte of document laten legaliseren (officieel laten maken) en/of vertalen. U kunt dit per land nakijken op de website van de Rijksoverheid(Externe link). Vul het land in waar u uw document heeft gekregen.

Telefonisch

U kunt bellen naar telefoonnummer 14070 om een afspraak te maken. Vanuit het buitenland belt u naar telefoonnummer +31 70 353 30 00.

Tijden voor afspraak

U kunt een afspraak maken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.15 uur.

Zorg dat u op tijd bent voor uw afspraak. Als u te laat komt, kunt u mogelijk niet meer geholpen worden.

Gratis.

U wordt tijdens de afspraak gelijk ingeschreven in de RNI. U krijgt meteen uw burgerservicenummer (BSN) mee.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070