Lokale lasten

De gemeente verstuurt elk jaar in februari het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen (voorheen woonlastennota). Daarop staat wat u als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfspand aan belasting moet betalen.

De gemeente zet de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslagen zoveel mogelijk op 1 aanslagbiljet.

Op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen kan, afhankelijk van uw situatie, staan:

Belangrijke informatie: Klik voor meer uitleg op het onderdeel van de aanslag waarover u meer over wilt weten. Of bekijk de informatievideo. U weet dan wat u moet doen als u niet (direct) kan betalen. Of als u het niet eens bent met uw beschikking of 1 van uw aanslagen.

Voor wie?

Degene die op 1 januari de eigenaar of gebruiker is van een woning of bedrijfspand in Den Haag, krijgt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen.

Toesturen nota

De gemeente stuurt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen in februari toe. Soms zijn nog niet alle gegevens beschikbaar voor het opmaken van de aanslag. In dat geval krijgt u de aanslag later. Heeft u nog geen aanslagbiljet gemeentelijke belastingen gehad en denkt u dat u deze wel moet krijgen? Dan kunt u contact opnemen met Belastingzaken.

Voordelen digitaal aanslagbiljet

Ruim 40.000 Hagenaars hebben ervoor gekozen het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen alleen digitaal te ontvangen. De voordelen op een rij:

  • makkelijk terug te vinden
  • gegarandeerd en op tijd
  • u helpt papier te besparen.

Wilt u dit ook? Geef dit dan aan op de Berichtenboxpagina in MijnDenHaag. U kunt uw gemeentelijke belastingaanslagen van de laatste jaren ook bekijken in MijnDenHaag.

Naar de Berichtenboxpagina in MijnDenHaag

Naar Berichtenboxpagina

Geen DigiD? Vraag dan uw DigiD aan

Goed om te weten

OZB-teruggave sportverenigingen en startende ondernemers

Sportverenigingen en startende ondernemers kunnen van de gemeente de onroerendezaakbelasting (OZB) terugkrijgen als ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op compensatie OZB voor sportverenigingen en compensatie OZB voor startende ondernemers.

Contact

Heeft u vragen over het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen? Neem dan contact op met Belastingzaken.

Zie ook: Belasting betalen

Gepubliceerd: 1 januari 2022Laatste wijziging: 16 maart 2022