Melding openbare ruimte

De 'openbare ruimte' is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken. Is er iets in de openbare ruimte niet in orde? Doe dan een melding openbare ruimte bij de gemeente.

U kunt bijvoorbeeld een melding openbare ruimte doen bij: een verdwenen putdeksel, een verzakte stoep, afval of hondenpoep in uw straat, kapotte speeltoestellen, niet-werkende lantaarnpalen, onkruid, een dood dier in het water en het snoeien van groen. Wilt u meer weten over meldingen en welke meldingen u kunt doen? Kijk dan op denhaag.nl/meldingen.

Op dit moment kan het formulier Melding openbare ruimte een storing geven. De gemeente werkt eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor het eventuele ongemak.

Doe een melding

Nodig bij een melding openbare ruimte

  • uw naam, e-mailadres, telefoonnummer
  • uw adres (bij sommige meldingen)
  • het adres van de plek waar uw melding over gaat
Weet u niet het precieze adres, klik dan in het formulier op de juiste locatie op de kaart. Dan wordt automatisch het dichtstbijzijnde adres gekozen. U kunt onder de kaart de locatie verder beschrijven. Dit is nodig om de melding goed af te kunnen handelen.

De gemeente vraagt uw telefoonnummer om de melding zo snel mogelijk af te kunnen handelen, bijvoorbeeld als er extra informatie nodig is.

Alle informatie die u geeft, wordt vertrouwelijk behandeld. Persoons- of adresgegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor u ze heeft verstrekt.

Hoelang duurt het?

Hoelang het duurt voor uw melding wordt opgelost hangt af van het soort melding. Veel meldingen hebben een afhandelingstermijn van 3 werkdagen. Bij weersomstandigheden zoals extreme kou, sneeuw of storm, kan het langer duren voordat een melding is opgelost. Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan.

U kunt ook een melding doen via de gratis app die u kunt downloaden op de website van BuitenBeter. De verwerking van een melding via deze app duurt wel langer dan wanneer u de melding via 'Doe een melding' op deze website doet. Buiten Beter app-meldingen die in het weekend worden gedaan, kunnen pas in de werkweek erna worden geregistreerd.

Spoedmelding

Gaat uw melding over een gevaarlijke situatie? Bijvoorbeeld:

  • een groot gat in de weg
  • olie op de weg
  • chemisch afval in de openbare ruimte, zoals drugs of medicijnen
  • onveilige boom of omgevallen verkeersbord
  • verkeerslichten op een druk kruispunt kapot
  • straatverlichting in de hele straat kapot, deurtje in lantaarnpaal open of weg, snoer kapot of los
  • riool verstopt

Bel dan de gemeente via 14070 om een spoedmelding te doen. Belt u buiten kantooruren? Luister het bandje af en kies de optie van het keuzemenu die bij uw melding past. Dan krijgt u iemand aan de lijn. Optie 1: kapotte verkeerslichten en kapotte straatverlichting, optie 2: overige spoedmeldingen.

Gepubliceerd: 6 november 2015Laatste wijziging: 1 april 2021