Adviseurs voor huurders

Huurt u van een particuliere verhuurder? Dan helpen huuradviseurs van de gemeente met vragen over de huur of het huurcontract, onderhoud en energiebesparing. Huurt u een corporatiewoning, neem dan contact op met uw woningbouwcorporatie.

Te hoge huur of onderhoudsklachten

Denkt u dat u een te hoge huur heeft? Of is er sprake van achterstallig onderhoud? De huuradviseurs van de gemeente kunnen u helpen. Zij controleren de hoogte van de huur en bekijken uw woning, als dat nodig is. Hulp nodig? Maak een Begin externe link: afspraak met de gemeente(Externe link), einde externe link..

U kunt zelf controleren of uw huur redelijk is op de Begin externe link: website van de Huurcommissie(Externe link), einde externe link.. Heeft u een tijdelijk huurcontract, dan gelden er andere regels.

Problemen met uw verhuurder

Verhuurders moeten zich aan een aantal regels houden. Deze regels liggen onder meer vast in de Begin link: Wet goed verhuurderschap, einde link. . Wordt u bijvoorbeeld geïntimideerd of gediscrimineerd als u probeert een woning te huren? Dan kunt u dit melden bij de Begin link: Haagse Pandbrigade, einde link. .

Onderhoud

De kosten voor het beheer en onderhoud van uw woning worden verdeeld tussen huurder en verhuurder. Hoe die verdeling precies werkt, staat op de Begin externe link: website van de Rijksoverheid(Externe link), einde externe link..

Huurt u een appartement dat onderdeel is van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Investeer dan in een goede relatie met de VvE. Zo blijft u op de hoogte van belangrijke zaken als de onderhoudsplanning en maatregelen van de VvE voor energiebesparing. Lees meer hierover op de Begin link: webpagina Adviseurs voor VvE’s, einde link. .

Energiebesparing

Wilt u uw huurwoning energiezuinig maken? Dan kunt u uw verhuurder hierom vragen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de isolatie van vloer, dak, gevel en/of ramen. Ook andere maatregelen zijn mogelijk, zoals het plaatsen van een nieuwe CV-ketel. U moet wel bereid zijn om meer huur te betalen, mocht de verhuurder de maatregelen uitvoeren.

 Wilt u weten wat u zelf kunt doen om energie te besparen? Bekijk de webpagina Begin externe link: Uw huurwoning energiezuinig(Externe link), einde externe link..

Contact

Voor alle vragen over uw huurwoning, kunt u terecht bij Hou van je Huis. De adviseurs van Hou van je Huis kunt u bereiken via het telefoonnummer: (070) 353 99 31. Of vul het Begin link: contactformulier in, einde link. .

Meer informatie over de hulp en ondersteuning van de gemeente staat op de Begin link: webpagina van Hou van je Huis, einde link.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070