Tijdelijk in het buitenland tijdens de Europees Parlementsverkiezing

Bent u tijdens de Europees Parlementsverkiezing in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand voor u laten stemmen (schriftelijke volmacht)

Bij het stemmen via een volmacht laat u iemand anders in een Nederlandse gemeente voor u stemmen. Dat heet machtigen. Die persoon in Nederland moet zelf ook gaan stemmen. U kunt een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stemmen per brief

U kunt geen aanvraag meer doen om te stemmen per brief. Dit kon tot en met 10 mei.

Goed om te weten

  • De papieren die u nodig heeft voor het stemmen per brief worden altijd per post naar een buitenlands adres gestuurd.
  • Kiest u ervoor per brief te stemmen? Houd er dan rekening mee dat het tijd kost om iets per post te versturen. Bent u in een land waar de postbezorging traag of minder betrouwbaar is? Dan is het verstandig iemand voor u te laten stemmen. Dit kan met een schriftelijke volmacht.
  • Een kopie van uw Nederlandse rijbewijs is één van de identiteitsdocumenten waarmee u de aanvraag kunt doen. Bij het stemmen per brief is dit níet een geldig identiteitsdocument.

Contact

Heeft u vragen? De gemeente Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Bel de unit Verkiezingen via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar Begin link: kbn.verkiezingen@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070