Registreren als kiezer buiten Nederland

Woont u in het buitenland? En wilt u bij de verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer u dan als kiezer buiten Nederland. U krijgt de documenten om te stemmen toegestuurd. Vraag hier uw registratie aan.

Wilt u stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024? Zorg dat uw aanvraag op zijn laatst donderdag 25 april 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente binnen is. Een volledige aanvraag bestaat uit het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier en een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument.

Registratie aanvragen

  • U krijgt via e-mail een bevestiging als de gemeente uw registratieverzoek heeft ontvangen.
  • U krijgt een bevestiging als de gemeente uw verzoek heeft verwerkt.

Voorwaarden om te stemmen

U kunt stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer, het Europees Parlement en het kiescollege niet-ingezetenen als u:

  • buiten Nederland woont en niet bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente
  • de Nederlandse nationaliteit heeft
  • 18 jaar of ouder bent

Stemmen per brief

Het stemmen met een brief gebeurt standaard per post. Uw briefstembewijs ontvangt u via de post. Uw stembiljet ontvangt u standaard via e-mail.

Iemand anders voor u laten stemmen (volmacht)

U kunt iemand anders voor u laten stemmen via een volmacht. Bij elke verkiezing moet u een nieuwe volmacht aanvragen. Lees meer op de pagina Begin link: Volmacht aanvragen, einde link. .

Stemmen met kiezerspas

U kunt op de verkiezingsdag in heel Nederland stemmen (ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba). Dat doet u met een kiezerspas. Bij elke verkiezing moet u een nieuwe kiezerspas aanvragen. Lees meer op de pagina Begin link: stemmen met een kiezerspas., einde link.

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Verblijft u op verkiezingsdag tijdelijk in het buitenland en staat u ingeschreven in een Nederlandse gemeente? Lees meer op de pagina Begin link: Tijdelijk verblijf in het buitenland tijdens de verkiezing van het Europees Parlement, einde link. .

Geef veranderingen door

Bent u verhuisd of gaat u verhuizen? Begin link: Geef dit dan door, einde link. .

Contact

Heeft u vragen? De gemeente Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Bel de unit Verkiezingen via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar Begin link: kbn.verkiezingen@denhaag.nl, einde link. .

Bekijk de video over hoe het registreren als kiezer buiten Nederland werkt:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070