Kiezers buiten Nederland: stemmen met een kiezerspas

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En wilt u donderdag 6 juni 2024 in Nederland stemmen voor het Europees Parlement? Vraag dan een kiezerspas aan. Hiermee stemt u in heel Nederland. Ook op Bonaire, Sint-Eustatius of Saba.

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent.

Kiezerspas aanvragen

U kunt geen kiezerspas meer aanvragen. Dit kon tot en met 25 april.

Goed om te weten

  • Uw kiezerspas wordt naar het adres verzonden dat u heeft opgegeven. Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook op Bonaire, Sint-Eustatius of Saba.
  • Uw briefstembewijs wordt ongeldig gemaakt bij uw aanvraag voor een kiezerspas.
  • 6 weken voor de verkiezing stuurt de gemeente uw kiezerspas op. Ontvangt u de kiezerspas onverhoopt niet (op tijd) op uw adres? Dan kunt u helaas niet alsnog een vervangend briefstembewijs of andere kiezerspas aanvragen.
  • Een kiezerspas is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een kiezerspas nodig? Dan moet u er opnieuw 1 aanvragen.
  • U kunt uw kiezerspas persoonlijk aan een andere kiezer geven. Die kan dan voor u stemmen op 6 juni (dat heet een onderhandse volmacht). Dit kunt u doen als het u bijvoorbeeld toch niet lukt om op verkiezingsdag te stemmen. De achterkant moet u beiden invullen en uw handtekening zetten.   

Contact

Heeft u vragen? Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Bel de unit Verkiezingen via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar Begin link: kbn.verkiezingen@denhaag.nl, einde link. .

Bekijk de video over stemmen met een kiezerspas voor kiezers buiten Nederland:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070