Jongerenpunt070: hulp bij geldzaken

Wil je jouw geldzaken (weer) op orde brengen? Kijk hieronder welke hulp je kunt krijgen. Of kom langs bij een jongerenpunt bij jou in de buurt.

Je krijgt hulp bij

  • overzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven
  • beter leren omgaan met geld
  • kijken welke regelingen er voor jou zijn
  • een betalingsregeling aanvragen

Welke hulp kun je krijgen

Wil je gratis of met korting leuke dingen doen? Bijvoorbeeld sporten, naar een concert of een cursus volgen? Vraag dan de gratis Ooievaarspas aan. Deze is voor mensen met een laag inkomen. Belangrijke voorwaarde is dat je in Den Haag woont en niet te veel verdient. De Ooievaarspas is niet voor hbo- en wo-studenten.

Begin link:Ooievaarspas aanvragen, einde link.

Kun je de gemeentebelasting niet betalen? Omdat je een laag inkomen hebt en geen vermogen (bijvoorbeeld spaargeld, een eigen woning of een auto? Vraag dan kwijtschelding aan. Je hoeft de belasting dan misschien niet te betalen. Of maar voor een deel.

Begin link:Kwijtschelding belastingen aanvragen, einde link.

Woon je in Den Haag, ben je 21 jaar of ouder en heb je een laag inkomen? Vraag dan bijzondere bijstand aan: een uitkering waarmee je bijzondere kosten kunt betalen. Bijvoorbeeld kosten voor een operatie of een tandarts. Iemand van de gemeente kijkt naar wat er echt nodig is en welke oplossing het best bij jou past.

Begin link:Bijzondere bijstand aanvragen, einde link.

Als je al lange tijd ziek bent of een handicap hebt, kun je misschien niet werken naast je studie. Misschien kun je dan een vergoeding (studietoeslag) krijgen.

Begin link:Studietoeslag aanvragen, einde link.

Heb je al minimaal 3 jaar een laag inkomen? En moet je extra kosten maken? Bijvoorbeeld om een koelkast of eettafel te kopen? Dan kun je daarvoor een vergoeding (individuele inkomenstoeslag) aanvragen.

Begin link:Individuele inkomenstoeslag-aanvragen, einde link.

Heb je een hoge huur, een laag inkomen, verdien je opeens minder en krijg je geen huurtoeslag? Dan kun je misschien een vergoeding (woonkostentoeslag) krijgen.

Begin link:Woonkostentoeslag, einde link.

Heb je een vraag over belastingen, uitkeringen of vergoedingen (toeslagen)? Of problemen met je baas of verhuurder? Maak dan een afspraak bij de sociaal raadslieden. Zij geven advies over alles wat te maken heeft met wetten en regels.

Begin link:Sociaal raadslieden: hulp bij wetten en regels, einde link.

Wil je nog beter omgaan met je geld? Dan kan een training of workshop goed helpen. Met handige tips over hoe je bijvoorbeeld met weinig geld toch gezond kunt eten.

Begin link:Trainingen en workshops over geld en administratie, einde link.

Landelijke regelingen

Er zijn ook landelijke regelingen. Zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Deze kun je zelf aanvragen.

Lees meer op de pagina Begin externe link: Hoe werken toeslagen(Externe link), eind externe link. (Toeslagen.nl).

Laat geen geld liggen

Op de site van Geldfit kun je in 1 minuut zien hoe je meer geld kunt overhouden.

Begin externe link: Doe de potjes-check(Externe link), eind externe link. (Geldfit)

Zorgverzekering

Wil je meer weten over de zorgverzekering en zorgtoeslag? Of kun je de verzekering niet betalen?

Lees hier meer over

Contact met Jongerenpunt070

Neem contact op of kom langs!

Wil je advies, hulp of gewoon even kennismaken?

Ga naar contactpagina

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070