Ooievaarspas aanvragen

De Ooievaarspas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen. Met de Ooievaarspas kunt u gratis of met korting leuke dingen doen. Bijvoorbeeld sporten, naar een concert of een cursus volgen. De pas is voor het hele gezin.

Voorwaarden

  • Uw bankafschriften van de afgelopen maand. Bijvoorbeeld: vraagt u de pas aan in april, dan moet u de bankafschriften van maart meesturen.
  • Kopie van het identiteitsbewijs van uw partner als u die heeft.

U woont in Leidschendam-Voorburg of Rijswijk

Kijk voor meer informatie op de Begin externe link: website van gemeente Leidschendam-Voorburg(Externe link), einde externe link.. Of op de Begin externe link: website van gemeente Rijswijk(Externe link), einde externe link..

U woont in Den Haag

Ontvangt u een bijstandsuitkering?

Dan krijgt u automatisch een brief waarin staat hoe u (en uw gezin) de Ooievaarspas kan krijgen. Bent u deze brief kwijt? Bel dan de Klantenservice op (070) 353 75 00. U kunt ook naar de Begin link: Advies- en informatiebalie, einde link. komen.

Ontvangt u geen bijstandsuitkering?

En voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u een Ooievaarspas aanvragen.

Ooievaarspas kwijt of kapot

Bent u uw Ooievaarspas kwijt of is hij kapot? Vraag dan een nieuwe pas aan. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd.

Aanvragen voor uw kinderen

U kunt voor al uw erkende kinderen tot 18 jaar een Ooievaarspas aanvragen. Ook als zij niet bij u wonen. Op het aanvraagformulier vult u de gegevens van uw kinderen in. Kinderen van 18 jaar of ouder moeten zelf een aanvraagformulier invullen.

Hulp bij uw aanvraag

Vindt u het moeilijk om het digitale formulier zelf in te vullen? Vraag dan hulp bij een Begin link: Servicepunt XL, einde link. .

Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief. Hierin staat of u wel of niet een Ooievaarspas krijgt.

Heeft u recht op een Ooievaarspas? Dan krijgt u binnen 4 weken een nieuwe brief. Daarmee kunt u de gemeente foto’s sturen die op de pas komen.

Ooievaarspas verlengen

U krijgt vóór 1 november een brief of uw Ooievaarspas volgend jaar verlengd wordt. Heeft u vóór 1 november geen bericht gekregen? En wilt u de Ooievaarspas verlengen? Doe dan een nieuwe Begin externe link: aanvraag(Externe link), einde externe link..

Uw naam of pasfoto veranderen

Op de pas komt de naam zoals die bij de gemeente bekend is. Kloppen uw gegevens niet? Dan kunt u uw Begin link: persoonsgegevens aanpassen, einde link. . Als deze zijn aangepast, vraagt u een nieuwe pas aan.

Wilt u alleen een foto aanpassen? Bel dan Klantenservice op (070) 353 75 00.

Alle kortingen en activiteiten

Alle kortingen en activiteiten staan op Begin externe link: www.ooievaarspas.nl(Externe link), einde externe link.. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste aanbiedingen? Meld u dan aan voor de Begin externe link: Ooievaars-nieuwsbrief(Externe link), einde externe link..

Meer voordelen voor mensen met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen hebben vaak recht op speciale regelingen. In Den Haag zijn dat ‘Ooievaarsregelingen’. Bijvoorbeeld gratis reizen, korting op een zorgverzekering of leermiddelen voor uw kind. Alle regelingen vindt u op de pagina Begin link: Overzicht Ooievaarsregelingen, einde link. .

Heeft u vragen over de Ooievaarspas? Neem dan contact op met Begin link: Klantenservice SZW, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070