Scheveningen Bad wordt opgeknapt

De boulevard, de ingangen van de badplaats en de belangrijke straten en pleinen krijgen een nieuwe indeling. Er komt meer groen en ruimte voor fietsers en voetgangers.

Gebied

Het gebied dat wordt opgeknapt loopt van de Jurriaan Kokstraat naar de kruising Badhuiskade via de Neptunesstraat. En van de Harstenhoekweg naar het noorden tot aan de Groningsestraat, Gevers Deynootweg en Zeekant.

Luchtfoto Scheveningen Bad
Luchtfoto Scheveningen Bad

Sfeer van vroeger

Een aantal projecten zorgt ervoor dat Scheveningen Bad weer de sfeer krijgt van vroeger. Goede voorbeelden daarvan zijn de nieuwe boulevard en de Noordboulevard die net klaar zijn. De architect De Solà-Moralés heeft de nieuwe boulevard ontworpen.

Toekomst

Met de vernieuwde ruimte helpt de gemeente de economie en de toekomst van de badplaats. Dit doet zij samen met ondernemers in het gebied. De gemeente probeert Scheveningen zo het hele jaar door aantrekkelijk te maken voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

De Kust Gezond

Het opknappen van Scheveningen Bad is onderdeel van het Begin externe link: Uitvoeringsprogramma De Kust Gezond (RIS290042)(Externe link), einde externe link. bijlage 1, dat de gemeenteraad in december 2016 vaststelde, samen met het Begin externe link: Handboek Openbare Ruimte voor Scheveningen Bad (RIS290042)(Externe link), einde externe link. bijlage 2.

In het handboek staat aan welke kwaliteitseisen de openbare ruimte in Scheveningen Bad moet voldoen. Begin 2017 heeft de gemeenteraad een Begin externe link: verkeersstudie voor Scheveningen (RIS295689)(Externe link), einde externe link. bijlage, vastgesteld over de verbetering van de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer.

Projecten in voorbereiding

Projecten die klaar zijn

Meer informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u terecht in het Begin link: Infopunt Scheveningen, einde link. direct naast de ingang van de Pier of stuur een e-mail naar Begin link: dekustgezond@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070