Nieuwe Noordboulevard in Scheveningen

De gemeente is bijna klaar met de werkzaamheden aan de vernieuwde Noordboulevard.

3. Rondslenteren op de nieuwe Noordboulevard, de kiosken zijn open en de zitelementen nodigen uit om even te gaan zitten en te genieten
De nieuwe Noordboulevard

Vernieuwde Noordboulevard

De vernieuwde Noordboulevard is bijna afgerond. Alleen de definitieve fietsenstalling ontbreekt nog. De nieuwe Noordboulevard is langer en breder en heeft een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan op de kustlijn die door duinenrijen aan de noordkant van Scheveningen gevormd wordt.

Tussen de strandpaviljoens en de nieuwe Noordboulevard is een helling geplaatst met helmgras. Op het strand staan in de zomer 6 strandpaviljoens per 2 naast elkaar. Hierdoor ontstaat er beter zicht op het strand en de zee. En er komt meer ruimte voor toegangen naar het strand. 3 nieuwe kiosken en de natuurstenen zitbanken maken de Noordboulevard compleet. Ook is dit deel van de boulevard ingericht als leergebied om digitale vernieuwingen toe te passen. De gemeente test hier slimme, digitale uitvindingen. Dit doet de gemeente samen met bewoners, bezoekers, scholen en ondernemers: in het Begin link: Living Lab Scheveningen, einde link. . De gemeente gaat hierbij vertrouwelijk om met de verzamelde gegevens. Er zijn nooit personen te herkennen.

Vanaf de boulevard zijn het strand, de zee en de strandpaviljoens via 4 brede vaste trappen goed bereikbaar. Voor mensen die niet of niet goed kunnen lopen is er een tijdelijke hellingbaan bij de Pier en een definitieve hellingbaan vlakbij het Zwarte Pad.

Rondwandelen op de nieuwe Noordboulevard, de kiosken zijn open en de zitelementen nodigen uit om even te zitten en te genieten.
Horeca-ondernemers ontvangen de toeristen en (dagjes)mensen graag op hun terrassen.
‘Slimme’ lantarenpalen doen meer dan alleen maar licht geven.

Voor het moderne paviljoen aan het eind van de Noordboulevard wordt nog steeds een gebruiker gezocht.

Winkels en horeca

In het nieuwe winkel- en horecagebouw is een grote foodhall. En er zijn verschillende horecagelegenheden. In de parkeergarage die onder het winkel- en horecagebouw ligt, kunnen ongeveer 700 auto’s parkeren.

Contact

Wilt u meer weten? Kom dan langs bij het Begin link: Infopunt Scheveningen, einde link. , direct naast de ingang van de Pier. U kunt ook een e-mail sturen naar Begin link: dekustgezond@denhaag.nl, einde link. .

De Kust Gezond

De Kust Gezond is het programma voor de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad, Scheveningen Haven en Kijkduin Bad. Zo worden onder andere de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen, zoals het Deltaplein in Kijkduin Bad opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070