Scheveningen-Noord: betere toegang boulevard

De gemeente wil dat voetgangers vanaf de Zwolsestraat makkelijker de boulevard kunnen bereiken. Ook wil zij de situatie in het verkeer verbeteren tussen de Alkmaarsestraat, de Gevers Deynootweg en de Zwolsestraat.

De gemeente legt daarvoor een ongelijkvloerse kruising aan bij het kruispunt Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Bij een ongelijkvloerse kruising liggen de kruisende wegen op een andere hoogte. Hierdoor komt er minder verkeer op het kruispunt en op de Gevers Deynootweg naar het Zwarte Pad.

Door het gebied opnieuw in te richten komt er voor voetgangers een betere toegang tot de boulevard. Ook is de zee beter te zien.

Plan opnieuw bekijken

De gemeenteraad heeft voor dit plan € 26 miljoen. Maar het plan uitvoeren is veel duurder. Daarom bekijkt de gemeente het plan opnieuw. De wethouder komt met een raadsvoorstel als er meer duidelijk is over het vervolg van het project.

De Kust Gezond

Dit plan voor een betere toegang van de boulevard is onderdeel van het Begin externe link: Uitvoeringsprogramma De Kust Gezond (RIS290042)(Externe link), einde externe link. dat de gemeenteraad in december 2016 vaststelde samen met het Begin externe link: Handboek Openbare Ruimte voor Scheveningen Bad (RIS290042)(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070