Ontwikkelingen Middenboulevard

De komende maanden vernieuwt de gemeente de Middenboulevard. Het werk aan de boulevard vindt plaats tussen de Pier en Museum Beelden aan Zee.

Na de renovatie is de boulevard op de meeste stukken ongeveer 10 meter breder. Er komt meer groen en natuursteen bestrating. Voor het Kurhaus komt er een 30 meter brede trap.

Er wordt gewerkt in fases tot aan de zomer van 2025. U kunt gewoon over de boulevard wandelen. De strandtenten zijn van maart tot oktober open.

Impressie trap voor Kurhaus
Impressie van de nieuwe trap voor het Kurhaus

De nieuwe plannen

Aan de Middenboulevard komen 3 grote openbare pleinen:

 • bij de Beeldentuin (de overgang met de Moralesboulevard)
 • voor het Kurhaus (bij de nieuwe trap)
 • voor de ingang van de Pier
Impressie vernieuwde Middenboulevard
Impressie vernieuwde Middenboulevard

Wat komt er nog meer

 • Het plein voor het Kurhaus krijgteen andere indeling dan de rest op de Middenboulevard. Op de grond komt een patroon in natuursteen. Lampen geven het plein een bijzondere sfeer. Ook is het licht beter omdat de boulevard hier breder is. Op het plein komt weer ruimte voor kleine evenementen, zoals straattheater, kunstenaars of muzikanten.
 • De nieuwe 30 meter brede trap voor het Kurhaus komt op de plek waar vroeger de oude Pier begon. De trap verbindt de boulevard met het strand en de strandpaviljoens.
 • Het monument Leger & Vloot voor mariniers in de Eerste Wereldoorlog krijgt een nieuwe plek naast de grote trap voor het Kurhaus. Het monument staat nu in een opslagdepot.
 • Er komt een opvang voor regenwater. Bij zware regenbuien stroomt het water via een waterberging pas later in het riool. Dit zorgt ervoor dat het riool niet kan overstromen.
 • Er worden nieuwe kabels en leidingen gelegd zodat de ondernemers voldoen aan de richtlijnen voor glasvezelinternet en stroom.
Impressie van het gebied rond het Kurhaus
Impressie van het gebied rond het Kurhaus

Bereikbaarheid tijdens renovatie

Het strand, de strandpaviljoens, attracties en de boulevard blijven tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar. Voor (fiets)parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verandert er niets.

De afzetting van het bouwterrein krijgt een opvallende kleurrijke uitstraling. Speciale totempalen wijzen badgasten de weg. Het hele jaar door organiseert de gemeente samen met de ondernemers een leuk programma. Bekijk het programma op Begin externe link: buitengewoonscheveningen.nl(Externe link), einde externe link..

Uitvoering en planning

In januari 2024 startte aannemer Heijmans met de renovatie. Het werk was uitgesteld omdat er opnieuw moest worden gekeken naar de stikstofuitstoot van het project. Er zijn nieuwe berekeningen gemaakt en vergunningen gekregen.

Het werk wordt in fases uitgevoerd.

Geluidsoverlast

De bouwwerkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Dit kan wat geluidsoverlast geven. In de weekenden wordt er niet gewerkt.

Wat is er tijdelijk anders?

 • Bouwbrug: van maart 2024 tot het voorjaar van 2025 ligt er een speciale bouwbrug tussen de Scheveningseslag en het bouwterrein.
 • Strandtenten tussen de Pier en Museum Beelden aan Zee staan tijdens de verbouwing in het strandseizoen 2024 en 2025 ongeveer 30 meter dichter bij de zee. Ze zijn bereikbaar via een tijdelijke boulevard met helling. ter hoogte van de Pier en Museum Beelden aan Zee. Deze is toegankelijk voor mindervaliden  
 • Ter hoogte van het Kurhaus en Sealife liggen tijdelijk 2 voetgangersbruggen over het bouwterrein. Via die bruggen zijn de strandtenten bereikbaar.

Blijf op de hoogte

Gebiedsontwikkeling

Dit plan voor een betere toegang van de boulevard is onderdeel van het Begin externe link: Uitvoeringsprogramma De Kust Gezond (RIS290042)(Externe link), einde externe link. dat de meenteraad in december 2016 vaststelde samen met het Begin externe link: Handboek Openbare Ruimte voor Scheveningen Bad (RIS290042)(Externe link), einde externe link.. Het zuidelijk en noordelijk deel van de boulevard zijn eerder al vernieuwd. Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan de vernieuwing van het Noordelijk Havenhoofd. Onlangs is daar een nieuwe parkeergarage opgeleverd. Ook de Pier en andere partijen maken plannen voor de toekomst.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070