Kijkduin vernieuwt

Kijkduin Bad krijgt een nieuw winkelcentrum met horeca, appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De bouw is in volle gang. Tijdens het werk blijft Kijkduin goed bereikbaar.

Werkzaamheden op het Deltaplan van bovenaf.

Kijkduin is de afgelopen jaren veel veranderd. Op het Schapenatjesduin, het voormalig tenniscomplex aan het Wijndaelerduin en het terrein tegenover de Internationale School, zijn woningen gebouwd.

Het werk aan Kijkduin Bad is bezig. Een deel van het winkelcentrum is al open. In de eerste 3 blokken met woningen wonen al mensen. De bouw van de andere 4 blokken met woningen gaat goed. Net als de bouw van het 2e deel van de parkeergarage. Ook de aanleg van de EeF (Entree en Fietsenstalling) gaat goed.

Werkzaamheden

Kortgeleden is de herinrichting van een deel van de openbare ruimte van Kijkduin Bad gestart. De aannemer begint met de nieuwe boulevard. Daarna volgt de opgang langs het appartementencomplex Zeehaghe. Al dit werk gebeurt binnen de bestaande bouwhekken van Nieuw Kijkduin.

Werkzaamheden na de zomer

Na de zomer begint de aannemer met het stuk boulevard wat nu al toegankelijk is. En op het Deltaplein. Het strand blijft vanaf dit plein altijd via 1 of 2 opgangen bereikbaar.

Na de zomer begint ook de herinrichting van een deel van de Hoek van Hollandlaan en de rijbaan van het Deltaplein voor de Sterflats. Dan begint ook aan het werk aan de Kijkduinsestraat tussen de Zandvoortselaan en het Deltaplein. Dit werk geeft wat overlast. Het werk gebeurt in delen. Er zijn plaatselijke omleidingen voor het verkeer. Er komen tijdelijke laad- en losplekken voor het winkelcentrum en tijdelijke plekken voor (huis)vuil. Het werk duurt tot ongeveer de zomer van 2024.

Wat gaat er gebeuren?

In Kijkduin Bad bouwt FRED Developers een nieuw winkelcentrum aan het Deltaplein. Op de ondergrondse parkeergarage komen restaurants en winkels. Ook komen er 266 woningen, waarvan zeker 81 huurappartementen. De eerste 3 woonblokken zijn al bewoond. Een deel van het winkelcentrum is klaar, net als een deel van de parkeergarage.

Kijk voor meer informatie over dit project op Begin externe link: www.nieuwkijkduin.nl(Externe link), einde externe link..

De nieuwe boulevard met vuurtoren
De nieuwe boulevard met vuurtoren

De nieuwe boulevard wordt zeker 9 meter breed, genoeg ruimte voor voetgangers om te wandelen. De nieuwe boulevard ligt verhoogd waardoor bezoekers onbeperkt uitzicht hebben op zee. Op het Deltaplein komt extra groen in de vorm van duinen met duingrassen.

De speelboot, de draaimolen en de vuurtoren keren alle 3 terug op de boulevard en het Deltaplein.

Het nieuwe hotel met luxe- koop en huurappartementen
Het nieuwe hotel met luxe koop- en huurappartementen

Er zijn plannen om het Atlantic Hotel te verbouwen. Het hotel krijgt meer kamers en conferentiezalen met uitzicht op zee, en een wellnessruimte.

Bij het hotel komen luxe koop- en huurappartementen. Deze hebben een grote buitenruime en bijna allemaal met uitzicht op zee. Onder het Atlantic Hotel komt een ruime parkeergarage voor bezoekers en bewoners.

De entree en ondergrondse fietsenstalling (EEF) onder het deltaplein

De EeF biedt toegang tot de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum. In de toekomst vormt de EeF mogelijk ook toegang tot ondergrondse parkeergarage van het vernieuwde Atlantic Hotel. In de ondergrondse fietsenstalling is plaats voor ongeveer 400 fietsen. Er komt ook een openbaar toilet.

Lees het collegebesluit en de commissiebrief in de bestuurlijke stukken:

Op het Deltaplein komt extra groen. Dat maakt het plein aantrekkelijker. Ook in de Kijkduinsestraat komt extra groen.

Lees hierover meer op de pagina Begin link: Landschappelijk Raamwerk geeft ruimte aan natuur in Kijkduin, einde link. en in het Begin externe link: Projectdocument Kijkduin (RIS295383)(Externe link), einde externe link..

Planning

De bouw van de ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein gaat goed. De EeF moet in december 2023 klaar zijn. Daarna wordt het Deltaplein opnieuw ingericht. De gemeente wil het werk voor de zomer van 2024 klaar hebben.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft Kijkduin goed bereikbaar. Lees meer op de pagina Begin link: Bereikbaarheid Kijkduin, einde link. .

Meer informatie

De boulevard bij het Deltaplein gezien vanaf de duinen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070