Hulp aan ouders affaire kinderopvangtoeslag Belastingdienst

Bent u door de kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen gekomen? Zoals schulden of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin? Neem dan contact op met de gemeente. Voor persoonlijke hulp en advies.

Belangrijke informatie: Bent u erkend gedupeerde en heeft u private schulden? Geef uw schulden dan door aan Sociale Banken Nederland (SBN).

De Belastingdienst werkt eraan om de kinderopvangtoeslag aan gedupeerde ouders te vergoeden. De gemeente kan dat proces niet versnellen of veranderen. De gemeente kan en wil ouders wel helpen bij de problemen die zijn ontstaan. Daarom is de gemeente gestart om gedupeerde ouders actief te benaderen en hulp aan te bieden.

Belangrijke informatie: Krijgt u al hulp van de gemeente? Meld u dan toch aan. Er staat nu een speciaal team van persoonlijke consulenten klaar om voor u aan de slag te gaan. En om samen met u blijvende oplossingen te vinden.

Persoonlijke hulp en advies

De gemeente helpt op maat. Een consulent kijkt eerst samen met u naar uw persoonlijke situatie en welke problemen u heeft. En gaat daarna snel over tot actie.

Uw consulent kan u bijvoorbeeld helpen met:

 • geld voor dringende, noodzakelijke kosten
 • schulden oplossen
 • uitkering of regeling aanvragen
 • oplossingen zoeken op het gebied van gezondheid en gezin
 • inschakelen van andere hulpverlening, als dat nodig is

  Hulp nodig? Meld u aan

  Bent u een gedupeerde ouder en heeft u hulp nodig? Wacht dan niet op een bericht van de gemeente, maar meld u direct aan voor een 1e gesprek. Een persoonlijk consulent neemt dan binnen 1 week contact met u op om een afspraak te maken.

  U kunt zich op verschillende manieren aanmelden:

  Over uw privacy

  De Belastingdienst heeft de gemeente alleen de burgerservicenummers (BSN) van gedupeerde ouders gegeven. En dat onder strenge voorwaarden. Zo wordt uw privacy zo goed mogelijk beschermd.
  De gemeente heeft deze BSN’s gebruikt om een brief te kunnen sturen. Daarvoor heeft de gemeente de naam- en adresgegevens opgezocht in haar systemen. De gemeente gebruikt de gegevens niet voor andere doelen.

  Als u niet tevreden bent

  Bent u ontevreden bent over de manier waarop de gemeente u helpt of behandelt? Dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeentelijke ombudsman. Ga naar ombudsman.denhaag.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de werkwijze van de ombudsman.

  Zie ook: Toeslagen Herstel Belastingdienst

  Gepubliceerd: 2 maart 2022Laatste wijziging: 3 maart 2022