Gedupeerd door de toeslagenaffaire? Geef uw private schulden door

Bent u een erkend gedupeerde van de kinderopvang toeslagaffaire? Of erkend toeslagpartner? Geef dan uw private schulden door aan Sociale Banken Nederland (SBN). Dan kan de SBN deze schulden betalen.

Het gaat om private schulden uit de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021. U kunt deze doorgeven vanaf 5 januari 2022.

Private schulden zijn schulden bij bedrijven of organisaties

Dat kunnen onbetaalde rekeningen of gemiste betalingen zijn. Maar ook de kosten voor het niet betalen, zoals de wettelijke rente en de incassokosten. Een schuld bij de Belastingdienst of de overheid is geen private schuld.

Adempauzes voor private schulden stopten vanaf 12 februari 2022

Maar niet alle gedupeerden hebben hun private schulden ingediend bij het loket van SBN. Ook zijn nog niet alle lopende zaken afgehandeld.

Daarom heeft het kabinet alle schuldeisers en deurwaarders opgeroepen om niet weer te starten met invordering. Maar het is nog niet zeker of iedereen zich daaraan gaat houden. Het kan dus gebeuren dat u als erkend gedupeerde iets gaat merken van het aflopen van de adempauze.

Bent u erkend gedupeerde en staat er toch een deurwaarder op de stoep? Neem dan contact op met de gemeente.

Geef uw private schulden zo snel mogelijk door aan SBN

SBN zorgt dan samen met de schuldeisers dat uw private schulden worden afbetaald. U hoeft deze dan niet meer te betalen.

U kunt de schulden online of per post doorgeven

Hoe maakt u een schuldenlijst?

  • Verzamel nu alle documenten van uw private schulden, zoals facturen of factuurnummers, bonnetjes en aanmaningen. Kunt u geen documenten vinden? Noteer dan de namen van de schuldeisers.
  • Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan alvast aan.

Hulp nodig? De gemeente helpt u graag

Wilt u hulp bij het maken van een schuldenlijst? Of bij het doorgeven van de schulden? Neem dan contact op met uw persoonlijk consulent bij de gemeente.

Heeft u geen persoonlijk consulent? Bel dan met het telefoonnummer voor gedupeerden van de affaire kinderopvangtoeslag: (070) 353 75 73. Of stuur een e-mail naar Begin link: hulpgedupeerden@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070