Hulp aan kinderen affaire kinderopvangtoeslag Belastingdienst

Zijn jouw ouders erkend gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire? En heb je zelf (ook) problemen? Zoals geldzorgen, problemen met gezondheid, opleiding, werk of gezin? Neem dan contact op met de gemeente. Voor persoonlijke hulp en advies.

De gemeente helpt al veel gezinnen om oplossingen te vinden voor problemen die ontstaan zijn door de affaire kinderopvangtoeslag. De gemeente doet dit ook voor alle kinderen van erkend gedupeerde ouders.

Voor gedupeerde kinderen

De hulp is bedoeld voor iedereen die recht heeft op de Begin externe link: kindregeling (Externe link), einde externe link.van de Belastingdienst.

  • Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je je melden bij de gemeente. En helpen we je persoonlijk.
  • Ben je 16 of 17 jaar? Dan kun je je ook aanmelden bij de gemeente. We laten wel aan jouw ouders of verzorgers weten dat je je hebt aangemeld. Jouw ouders of verzorgers kunnen je ook aanmelden.
  • Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kunnen alleen jouw ouders of verzorgers je aanmelden bij de gemeente.

Persoonlijke hulp en advies

De gemeente helpt op maat. Een medewerker kijkt eerst samen met jou naar je persoonlijke situatie en welke problemen je hebt. En gaat daarna snel over tot actie.

Hulp nodig? Meld je aan

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden:

Over je privacy

De Belastingdienst kan je gegevens niet zomaar aan de gemeente doorgeven. Dat komt door de privacywet. Daarom vraagt de gemeente volwassen kinderen om bij problemen zelf contact op te nemen.

Als je je meldt, slaat de gemeente je gegevens op in haar systemen. De gemeente gebruikt deze gegevens dan alleen om de hulp te bieden die jij nodig hebt.

Ben je niet tevreden?

Ben je niet tevreden over hoe de gemeente je helpt of behandelt? Dan kun je altijd contact opnemen met de gemeentelijke ombudsman. Ga naar Begin externe link: ombudsman.denhaag.nl(Externe link), einde externe link.. Daar vind je ook meer informatie over hoe de ombudsman werkt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070