Financiële bijdrage meerjaren duurzaam onderhoudsplan voor kleine VvE's aanvragen

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een vergoeding van € 700 krijgen voor het maken van een meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP). Deze bijdrage is voor VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Een MDOP is een meerjaren onderhoudsplan waarin het onderhoud van het gebouw in een planning voor 15 jaar is opgenomen. Ook staat erin welke verbeteringen aan het gebouw mogelijk zijn om het energiezuiniger, gezonder en comfortabeler te maken.

De gemeente wil graag dat VvE’s een MDOP maken. Het plan helpt VvE’s om te praten over het (achterstallig) onderhoud en het gebouw duurzamer te maken.

Vanaf 1 januari 2021 geeft de gemeente een vaste vergoeding van € 700 per VvE voor een MDOP. En de VvE-balie ondersteunt uw VvE stap voor stap in het proces van de 1e bespreking tot de besluitvorming.

Voor wie?

Haagse VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Voorwaarden

De VvE moet een (vergader)besluit opsturen waarin zij instemt met:

 • de opdracht voor het opstellen van het MDOP
 • het meedoen aan het volgsysteem. De gemeente neemt na enige tijd contact met de VvE op om vast te stellen of uw vereniging iets aan het rapport en de ondersteuning van de VvE-balie heeft gehad

Deelnemende bedrijven

Om de kwaliteit van een MDOP te waarborgen, is er een aantal voorwaarden waaraan het bedrijf dat het MDOP opstelt voor de VvE moet voldoen. Er is een lijst van bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen. Wanneer u een MDOP wilt laten opstellen kunt u deze lijst bij de gemeente opvragen. U krijgt dan de lijst toegestuurd.

   Aanvragen

   • Vraag de lijst met bedrijven aan die aan de voorwaarden voldoen.
   • Selecteer een bedrijf of vraag eerst 1 of meerdere offertes aan en maak een keuze.
   • Laat het bedrijf van uw keuze weten dat het om een MDOP-rapportage gaat wanneer u de opdracht geeft. De leverancier factureert dan € 700 aan de gemeente.
   • Is het totaalbedrag hoger dan € 700? Dan worden de resterende kosten door het bedrijf doorbelast aan uw VvE.
   • U stuurt een kopie van het vergaderbesluit van de VvE waarin zij instemt met de opdracht voor het maken van het MDOP en het meedoen aan het volgsysteem van de gemeente. Stuur dit naar: mdop@denhaag.nl.

   Contact

   Neem voor vragen contact op door een e-mail te sturen naar mdop@denhaag.nl.