Actieplan Kust

De stranden en de boulevards zijn in de zomermaanden geliefde plekken voor veel inwoners en bezoekers.

Afgelopen zomer genoten bezoekers en bewoners van het strand en de zee. Dit komt onder meer door de structurele inzet op het gebied van veiligheid, mobiliteit en leefbaarheid.

De gemeente zet zich samen met partners, bewoners en ondernemers in voor Actieplan Kust. Zij gaat door met acties en maatregelen die de afgelopen jaren goed werkten. Ook kijkt zij naar wat nog beter of anders kan in de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Want de kust moet een fijne, veilige en bereikbare plek zijn voor bewoners en ondernemers. En een gastvrije plek voor bezoekers.

Maatregelen

In het Actieplan staan veel maatregelen om de overlast aan te pakken. En te voorkomen. Het gaat om maatregelen tegen bijvoorbeeld parkeeroverlast, geluidsoverlast, straatraces, alcohol-, lachgas- en drugsgebruik en afval. Vanaf 2023 is het actieplan verbreed naar Actieplan Kust. Naast Scheveningen is hierin de badplaats Kijkduin opgenomen.

Druktescenario’s

Om bij drukte sneller te kunnen ingrijpen, werkt de gemeente met druktescenario’s. Dat betekent: hoe drukker het wordt, hoe meer maatregelen er zijn. Denk aan het inzetten van verkeersregelaars, extra politie en handhavers. Of aan het afsluiten van sommige straten.

Werkgroep Veilig en Leefbaar Scheveningen

In 2023 denken en praten zo’n 50 bewoners en ondernemers mee over het actieplan. Ook zitten er vertegenwoordigers van elke bewonersorganisatie in de kuststrook in de werkgroep. 

Een deel van de werkgroep kijkt tijdens het strandseizoen iedere dinsdagochtend samen met vertegenwoordigers van de gemeente en politie terug op hoe het weekend verlopen is.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over het actieplan? Stuur dan een e-mail naar programmascheveningen@denhaag.nl.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070