Parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen

Ligt uw bedrijf in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen. Uw bezoekers hoeven dan niet te betalen voor het parkeren.

U kunt op uw bedrijfsadres maximaal 1 parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen. U kunt deze vergunning gebruiken voor verschillende auto’s.

U krijgt parkeertegoed

Bij de vergunning krijgt u een aantal parkeeruren per jaar. Dit is uw parkeertegoed.

Gebied Parkeeruren per vergunningsjaar
Leyweg winkelgebied 406
Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord, Transvaal en Leyenburg 536
Scheveningen, Centrum, Centrum-Zuid,
De Venen en de Reef, Laakhaven
664
Alle andere gebieden 276

Parkeeruren bijkopen

Heeft u meer parkeeruren nodig? Dan kunt u parkeeruren bijkopen.

Bezoekers aan- en afmelden

Krijgt u bezoek dat wil parkeren? Dan moet u het bezoek aan- en afmelden. Bezoekuren gaan van uw parkeertegoed af. De bezoeker hoeft niet zelf te betalen.

 • U bent ondernemer in een gebied met betaald parkeren.
 • Uw bedrijf staat niet in het Energiekwartier of CS-Oost / Grotiusplaats. Deze gebieden zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. En ze liggen op fietsafstand van de binnenstad, station Den Haag Centraal en station Hollands Spoor.
 • De parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven geldt niet in winkelstraten tijdens openingstijden van winkels.

Bekijk ook de Voorwaarden voor het gebruik van uw parkeervergunning.

Stuur mee met uw aanvraag:

 • Een inschrijfnummer van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).
 • Staat u nog niet ingeschreven bij de KVK? Stuur dan mee: een huur- of koopcontract van het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt.
 • Heeft u een vrij beroep? Bijvoorbeeld kunstenaar, tekstschrijver of tandarts? En staat u niet ingeschreven bij de KVK? Stuur dan het volgende mee:
  • een huur- of koopcontract van uw bedrijfspand
  • een uittreksel uit het beroepenregister van uw beroep. Of een kopie van de aangifte Inkomstenbelasting van het jaar vóór het jaar waarvoor u de parkeervergunning aanvraagt. Daarin staat dat uw bedrijf in een vergunningsgebied ligt.

Per post

U kunt de parkeervergunning per post aanvragen. Gebruik hiervoor het formulier hieronder. Hierin vinkt u het vakje aan waarbij staat: ‘Ja, ik wil een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen’.

Aanvraagformulier parkeervergunning voor bedrijven

(PDF, 102,8 KB)

Vul het formulier helemaal in en stuur het met de bijlagen naar:

Gemeente Den Haag
Handhavingsorganisatie, team Parkeervergunningen
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

Een postzegel is niet nodig.

Bij iedere aanvraag betaalt u € 16,05 aan kosten. Ook betaalt u ieder jaar de kosten van de vergunning. In 2023 zijn de kosten € 42,65.

Van wanneer tot wanneer uw vergunning loopt, ligt aan de wijk waarvoor u een vergunning heeft. Bekijk op Parkeervergunning verlengen wanneer u uw vergunning moet verlengen. Vraagt u in de tussentijd een vergunning aan, dan betaalt u voor een deel van het jaar.

 • Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan stuurt de gemeente u het meldnummer en de pincode van de parkeervergunning via de post.
 • Betaalt u met iDeal? U krijgt uw meldnummer binnen 1 week. Uw pincode krijgt u 1 dag later.
 • Betaalt u met automatische incasso? U krijgt uw meldnummer binnen 1 week nadat de betaling binnen is. Uw pincode krijgt u 1 dag later.
 • Betaalt u per factuur? Dan krijgt u uw meldnummer en pincode binnen 3 weken nadat de betaling binnen is.

Uw parkeervergunning is in veel winkelstraten niet geldig tijdens openingstijden van winkels. U mag daar alleen buiten openingstijden parkeren met uw vergunning. Op de plattegronden van de vergunninggebieden staat bij deze straten dan een rode stippellijn.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070