Parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen

Ligt uw bedrijf in een gebied met betaald parkeren? Dan kunt u een parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen. Uw bezoekers hoeven dan niet te betalen voor het parkeren.

U kunt op uw bedrijfsadres maximaal 1 parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven aanvragen. U kunt deze vergunning gebruiken voor verschillende auto’s.

U krijgt parkeertegoed

Bij de vergunning krijgt u een aantal parkeeruren per jaar. Dit is uw parkeertegoed.

Gebied Parkeeruren per vergunningsjaar
Leyweg winkelgebied 406
Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord, Transvaal en Leyenburg 536
Scheveningen, Centrum, Centrum-Zuid,
De Venen en de Reef, Laakhaven, Rustenburg-Oostbroek
664
Alle andere gebieden 276

Parkeeruren bijkopen

Heeft u meer parkeeruren nodig? Dan kunt u Begin link: parkeeruren bijkopen, einde link. .

Bezoekers aan- en afmelden

Krijgt u bezoek dat wil parkeren? Dan moet u het Begin link: bezoek aan- en afmelden, einde link. . Bezoekuren gaan van uw parkeertegoed af. De bezoeker hoeft niet zelf te betalen.

 • U bent ondernemer in een gebied met betaald parkeren.
 • Uw bedrijf staat niet in het Energiekwartier of CS-Oost / Grotiusplaats. Deze gebieden zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. En ze liggen op fietsafstand van de binnenstad, station Den Haag Centraal en station Hollands Spoor.
 • De parkeervergunning voor bezoekers van bedrijven geldt niet in winkelstraten tijdens openingstijden van winkels.

Bekijk ook de Begin link: Voorwaarden voor het gebruik van uw parkeervergunning, einde link. .

Stuur mee met uw aanvraag:

 • Een inschrijfnummer van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).
 • Staat u nog niet ingeschreven bij de KVK? Stuur dan mee: een huur- of koopcontract van het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt.
 • Heeft u een vrij beroep? Bijvoorbeeld kunstenaar, tekstschrijver of tandarts? En staat u niet ingeschreven bij de KVK? Stuur dan het volgende mee:
  • een huur- of koopcontract van uw bedrijfspand
  • een uittreksel uit het beroepenregister van uw beroep. Of een kopie van de aangifte Inkomstenbelasting van het jaar vóór het jaar waarvoor u de parkeervergunning aanvraagt. Daarin staat dat uw bedrijf in een vergunningsgebied ligt.

Per post

U kunt de parkeervergunning per post aanvragen. Gebruik hiervoor het formulier hieronder. Hierin vinkt u het vakje aan waarbij staat: ‘Ja, ik wil een parkeervergunning voor bezoekers aanvragen’.

Aanvraagformulier parkeervergunning voor bedrijven

(PDF, 102,8 KB)

Vul het formulier helemaal in en stuur het met de bijlagen naar:

Gemeente Den Haag
Handhavingsorganisatie, team Parkeervergunningen
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

Een postzegel is niet nodig.

Bij iedere aanvraag betaalt u € 16,75 aan kosten. Ook betaalt u ieder jaar de kosten van de vergunning. De kosten zijn € 44,45.

Van wanneer tot wanneer uw vergunning loopt, ligt aan de wijk waarvoor u een vergunning heeft. Bekijk op Begin link: Parkeervergunning verlengen, einde link. wanneer u uw vergunning moet verlengen. Vraagt u in de tussentijd een vergunning aan, dan betaalt u voor een deel van het jaar.

 • Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan stuurt de gemeente u het meldnummer en de pincode van de parkeervergunning via de post.
 • Betaalt u met iDeal? U krijgt uw meldnummer binnen 1 week. Uw pincode krijgt u 1 dag later.
 • Betaalt u met automatische incasso? U krijgt uw meldnummer binnen 1 week nadat de betaling binnen is. Uw pincode krijgt u 1 dag later.
 • Betaalt u per factuur? Dan krijgt u uw meldnummer en pincode binnen 3 weken nadat de betaling binnen is.

Uw parkeervergunning is in veel winkelstraten niet geldig tijdens openingstijden van winkels. U mag daar alleen buiten openingstijden parkeren met uw vergunning. Op de Begin link: plattegronden van de vergunninggebieden, einde link. staat bij deze straten dan een rode stippellijn.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070