Individuele parkeerplaats gehandicapten aanvragen

Een individuele gehandicaptenparkeerplaats is een speciale parkeerplek bij uw woning of werk. Deze is alleen voor uw voertuig bedoeld.

  1. U doet uw aanvraag door het formulier in te vullen en per post op te sturen.
  2. Heeft u nog geen Begin link: Europese gehandicaptenparkeerkaart, einde link. ? Dan moet u deze eerst aanvragen. U krijgt een medische beoordeling.
  3. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan legt de gemeente de gehandicaptenparkeerplaats voor u aan. De parkeerplaats is alleen voor een voertuig met uw kenteken.

Betalen voor betaald parkeren

Ligt uw parkeerplaats in een gebied met betaald parkeren? Mogelijk kunt u ook een Begin link: parkeervergunning voor gehandicapten, einde link. aanvragen. U hoeft dan niet iedere keer te betalen voor het parkeren.

  • U heeft een geldige Begin link: Europese gehandicaptenparkeerkaart, einde link. .
  • U kunt met of zonder hulpmiddelen maximaal 50 meter lopen.
  • Let op: Blijkt dat uw loopafstand meer dan 50 meter is uit een eerder gemaakt medisch advies? Dan is een nieuwe medische keuring nodig. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.
  • Heeft u een eigen parkeerplaats of zijn er genoeg parkeerplaatsen bij uw woning of werk? Dan kunt u geen individuele gehandicaptenparkeerplaats krijgen.
  • De gemeente kijkt bij uw aanvraag naar de parkeerdruk in uw straat.

Vraagt u als passagier een parkeerplaats aan? Dan zijn er extra voorwaarden:

U kunt de parkeerplaats per post aanvragen. Gebruik hiervoor het formulier hieronder.

Aanvraagformulier Parkeervoorziening gehandicapten

(PDF, 223,7 KB)

Vul het formulier in en stuur het naar:

Gemeente Den Haag
Handhavingsorganisatie, Gehandicaptenparkeren
Antwoordnummer 1435
2501 VE Den Haag

Een postzegel is niet nodig.

Het plaatsen of verplaatsen van de parkeerplaats is gratis.

Wilt u uw parkeerplaats opzeggen? Stuur dan een e-mail naar Begin link: gehandicaptenfaciliteiten@denhaag.nl, einde link. . Zet in uw mail dat u de plaats wilt opzeggen. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

U kunt ook een brief sturen naar:

Gemeente Den Haag, afdeling Gehandicaptenparkeren
Postbus 12651
2500 DP Den Haag

Gaat u verhuizen en wilt u op uw nieuwe adres ook een parkeerplaats? Stuur dan een e-mail naar Begin link: gehandicaptenfaciliteiten@denhaag.nl, einde link. . De gemeente kijkt dan wat de mogelijkheden op uw nieuwe adres zijn.

Heeft u tijdelijk een andere auto? En klopt het onderbord bij uw parkeerplaats daardoor niet? Vraag dan een toestemmingskaart aan. Hiermee kunt u op de parkeerplaats blijven parkeren. Neem hiervoor contact op met de Begin link: gemeente, einde link. .

Heeft u permanent een andere auto? Dan kunt u dat doorgeven via de pagina Begin link: Parkeerbord en belijning gereserveerde parkeerplaats vervangen, einde link. .

Zie ook:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070