Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu. Het bespaart ook geld. Wilt u aan de slag met duurzaamheid binnen uw bedrijf? Lees dan de tips op deze pagina.

Gratis energiescan

Wilt u de energierekening van uw bedrijf verlagen? Wij helpen u graag op weg met een gratis energiescan. Een onafhankelijke adviseur komt bij u langs om te beoordelen welke energiebesparende maatregelen u binnen vijf jaar terugverdient.

Begin externe link: Meer informatie(Externe link), einde externe link.

Subsidie isolatie bedrijfspanden

Bent u eigenaar of huurder van een bedrijfspand in Den Haag? En wilt u dat pand isoleren? Vraag dan nu subsidie aan.

U kunt tot en met 30 juni 2024 subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld isolatieglas, het isoleren van het dak, de vloer van de begane grond en het plaatsen van WTW-balansventilatie

Begin link: Meer informatie, einde link.

Zonnepanelen

Direct energie besparen én investeren in een duurzamer bedrijfspand? Dat kan met zonnepanelen en mogelijk ook een groen dak. Met onze stappenplan zonnepanelen voor bedrijven helpen we u op weg.

Begin externe link: Vul hier de dakscan in(Externe link), einde externe link.

Milieu- en zero-emissiezones

Den Haag wil de uitstoot van verkeer beperken. De stad heeft daarom een Begin link: milieuzone, einde link. .

Op 1 januari 2025 komt er een zero-emissiezone in het centrum. Mag uw bus straks in de binnenstad komen? En hoe regelt u anders de bevoorrading? Lees Begin link: meer informatie over de zero-emissiezone, einde link. .

Warmtekussens

Warmtekussens besparen 95% op stroom in vergelijking met ‘ouderwetse’ heaters. Daarmee zijn ze veel beter voor het milieu én aantrekkelijk voor uw portemonnee. Haagse ondernemers die voor het eerst warmtekussens aanschaffen krijgen tijdelijk 50% korting, tot een maximum van € 2.500. Nieuwsgierig geworden? E-mail vragen naar Begin link: duurzaamondernemen@denhaag.nl, einde link. .

Inductiekoken

Inductiekoken wint snel terrein. Ook in de horeca. Je kunt er net zo goed en verfijnd mee koken als op een gasfornuis.

In het handboek ‘Begin externe link: Vlammen zonder vuur(Externe link), einde externe link.’ leest u hoe u overstapt

Bedrijfsafval

Alle informatie over bedrijfsafval in Den Haag vindt u op de pagina Begin link: Bedrijfsafval, einde link. . U kunt afval ook laten Begin link: hergebruiken, einde link. .

Eerste stappen

Het handboek ‘Begin link: Duurzaamheid werkt voor Haagse ondernemers, einde link. ’ helpt u om de eerste stappen te zetten richting een duurzame onderneming.

Meer

Er is natuurlijk nog veel meer te doen en te weten over duurzaamheid. Op de website Begin externe link: Duurzame Stad(Externe link), einde externe link. vindt u meer informatie over duurzaam ondernemen.

Heeft u vragen over duurzaam ondernemen? De gemeente helpt u graag op weg. Neem contact op via Begin link: duurzaamondernemen@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070