Studeren en wonen in Den Haag

Met 550.000 inwoners is Den Haag de derde stad van Nederland. Het lijkt misschien groot, maar eigenlijk alles is dichtbij. Vanuit het centrum fietst u in minder dan een kwartier naar het strand of de verschillende hogescholen.

Den Haag heeft 44 wijken in 8 stadsdelen. De meeste studenten wonen in de wijken Zeeheldenkwartier, Laakkwartier, Regentessekwartier en Bezuidenhout. Kijk eens bij Wonen in Den Haag.

Kamer zoeken

Er zijn verschillende manieren om aan een kamer te komen. Bijvoorbeeld via studentenhuisvesting, woningcorporaties of particuliere bureaus. Maar natuurlijk ook via het eigen netwerk, briefjes op hogescholen of het internet.

In Den Haag is Duwo de organisatie voor studentenhuisvesting. Zij kunnen helpen met het zoeken naar een kamer of zelfstandige woonruimte. Op de website van Duwo staat meer informatie over inschrijven en het aanbod. Den Haag heeft ook nog een aantal woningcorporaties, kijk voor het aanbod op de website van Staedion.

Hospiteren

Een kamer in een studentenhuis? Dan moet je meestal hospiteren. Bekijk samen met vele andere kamerzoekers de kamers en leer potentiële nieuwe huisgenoten kennen. De studenten die er al wonen bepalen daarna wie de kamer krijgt. Dit soort kamers zijn vooral via via, door briefjes op hogescholen of het internet te vinden.

Gepubliceerd: 7 januari 2014Laatste wijziging: 17 februari 2022