Den Haag, internationale stad van vrede en recht

In Den Haag zijn veel internationale organisaties gevestigd. Denk hierbij aan het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, tribunalen, rechtbanken en paleizen.

De bijzondere status van de stad als stad van internationale vrede en recht, trekt veel regeringsleiders, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en studenten aan. Zij werken hier met elkaar samen, delen hun kennis en ontwikkelen nieuwe ideeën. In Den Haag worden internationale conflicten in overleg opgelost, om te voorkomen dat landen elkaar met wapens bevechten.

Het Vredespaleis
Het Vredespaleis

Vestiging van uw organisatie in Den Haag

Non-gouvernementele organisaties (NGO’s) zijn van harte welkom in Den Haag. De gemeente helpt u graag met het opzetten van een kantoor in de stad. Bijvoorbeeld in het Bertha von Suttner pand, The Hague Humanity Hub, New World Campus, The Statesman, World Trade Center, The Hague Security Delta (HSD) Campus, Tribes, Spaces Rode Olifant of Regus Den Haag Centraal Station. Voor een overzicht van locaties, inclusief faciliteiten en prijzen, kunt contact opnemen met het Bureau Internationale Zaken via telefoonnummer +31 (0)70 353 32 04 of e-mailadres biz@denhaag.nl.

Internationale Zone

De meeste internationale organisaties zijn gevestigd in de Internationale Zone. In dit gebied in Den Haag is ook een aantal ambassades gevestigd. Lees meer over de Internationale zone.

Internationale conferenties

Tijdens de Nuclear Security Summit, de grootste conferentie in 2014, bezochten 53 wereldleiders de stad. In 2018 vindt de grootste internationale conferentie voor jongeren, One Young World, plaats in Den Haag. Zij houden zich bezig met wereldwijde vraagstukken als rechtvaardigheid, vrede en milieu.

Veiligheid

In de stad wordt ook volop gewerkt aan internationale veiligheidsissues. Zoals door de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens. Deze organisatie won in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede. In het grootste veiligheidscluster van Europa 'The Hague Security Delta' werken ruim 13.000 mensen in zo'n 400 organisaties. Zij werken met elkaar samen om de veiligheid in de wereld te vergroten, vooral op het gebied van 'cybersecurity'.


Gepubliceerd: 2 maart 2017Laatste wijziging: 4 augustus 2017