Standaarduittreksel aanvragen

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een overzicht van uw persoonsgegevens die bij de gemeente bekend zijn. Instanties kunnen u vragen om een uittreksel uit de BRP.

Voorwaarden

U staat ingeschreven op een adres in Den Haag.

Aanvragen

Log in met uw DigiD om een uittreksel aan te vragen. Als u ingelogd bent, klikt u op Volgende. Dan kunt u het uittreksel kiezen dat u wilt aanvragen.

Vraag uittreksel aan

Kosten

€ 15,65 (tarief 2022) / € 16,65 (tarief 2023). Bij uw online aanvraag betaalt u deze kosten rechtstreeks via iDEAL.

Hoelang duurt het?

Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Het hangt van de postbezorging af wanneer u het ontvangt.

Heeft u het uittreksel direct nodig? Kom dan naar Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Een afspraak maken is niet nodig. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Goed om te weten

  • Op het uittreksel staan uw naam, uw voorna(a)m(en), uw geboortedatum en -plaats en uw woonadres. Het uittreksel is verkrijgbaar in het Nederlands. Kijk voor een uittreksel in een andere taal bij Uittreksel internationaal.
  • Een uittreksel voor iemand anders aanvragen kan niet digitaal. Leest u daarvoor de informatie een uittreksel BRP voor iemand anders aanvragen.
  • Moet u het document laten vertalen? Dan kunt u dat laten doen door een beëdigd tolk/vertaler. Voor documenten nodig binnen de EU kunt u eventueel samen met het Nederlandse document een meertalig modelformulier aanvragen.