Standaarduittreksel aanvragen

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een overzicht van uw persoonsgegevens die bij de gemeente bekend zijn. Instanties kunnen u vragen om een uittreksel uit de BRP.

Voorwaarden

U staat ingeschreven op een adres in Den Haag.

Aanvragen

Log in met uw DigiD om een uittreksel aan te vragen. Als u ingelogd bent, klikt u op Volgende. Dan kunt u het uittreksel kiezen dat u wilt aanvragen.

Vraag uittreksel aan

Kosten

€ 16,65 (tarief 2023) bij ophalen aan de balie. U betaalt € 17,66 (inclusief de portokosten bij verzending) bij uw online aanvraag direct met iDEAL.

Hoelang duurt het?

Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Het hangt van de postbezorging af wanneer u het ontvangt.

Heeft u het uittreksel direct nodig? Kom dan naar Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Een afspraak maken is niet nodig. Bekijk de openingstijden. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Goed om te weten

  • Op het uittreksel staan uw naam, uw voorna(a)m(en), uw geboortedatum en -plaats en uw woonadres. Het uittreksel is verkrijgbaar in het Nederlands. Kijk voor een uittreksel in een andere taal bij Uittreksel internationaal.
  • Een uittreksel voor iemand anders aanvragen kan niet digitaal. Leest u daarvoor de informatie een uittreksel BRP voor iemand anders aanvragen.
  • Moet u het document laten vertalen? Dan kunt u dat laten doen door een beëdigd tolk/vertaler. Voor documenten nodig binnen de EU kunt u eventueel samen met het Nederlandse document een meertalig modelformulier aanvragen.