Burgerservicenummer (BSN) bewijs aanvragen

Een bewijs met Burgerservicenummer (BSN) is een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) waarop ook uw BSN is vermeld.

In dit uittreksel staan:

  • uw naam
  • uw voorna(a)m(en)
  • uw geboortedatum en -plaats
  • uw woonadres
  • uw burgerservicenummer

Dit uittreksel is uitsluitend verkrijgbaar in het Nederlands.

U staat ingeschreven op een adres in Den Haag. Staat u niet ingeschreven? Kijk dan bij Begin link: Uittreksel niet-ingezetene (RNI), einde link. .

Online

Vraag het uittreksel digitaal aan via MijnDenHaag.

DigiD

Uittreksel aanvragen

Log in met uw DigiD. Klik op ‘volgende’ en kies dan het uittreksel dat u wilt aanvragen.

Aan de balie

€ 17,35. U betaalt € 18,44 inclusief de portokosten bij verzending, bij uw online aanvraag direct met iDEAL. De bedragen gelden in 2024.

Op Stadhuis Spui kunt u pinnen en contant betalen. Op stadskantoor Leyweg kunt u alleen pinnen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

Vraagt u het uittreksel online aan? Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Afhankelijk van de postbezorging op uw adres kan dit langer duren.

Vraagt u het uittreksel aan op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg? Dan krijgt u het document direct mee. U moet wel een Begin link: geldig identiteitsbewijs, einde link. meenemen.

Met de app KopieID maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer op Begin externe link: rijksoverheid.nl.(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070