Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven

Woont u in een wijk waar minicontainers (kliko’s) voor restafval, papier, groente-, fruit- en tuinafval en/of plastic verpakkingen, blik en drinkpakken worden gebruikt? Vraag dan gratis een nieuwe container aan of ruil een container om voor een andere maat.

In deze gevallen kunt u gratis een minicontainer aanvragen, omruilen of laten ophalen:

 • als uw minicontainer kapot is
 • als u een container wilt omruilen voor een kleinere of grotere
 • als u geen container meer wilt

Worden bij u in de straat ondergrondse containers in gebruik genomen? Zet uw oude minicontainer op de laatste ophaaldag buiten. Deze wordt gratis meegenomen.

 • Alleen particulieren mogen de minicontainers voor hun eigen huishouden aanvragen.
 • U kunt alleen containers aanvragen als de Haagse Milieu Services (HMS) deze containers in uw straat leegt. Bijvoorbeeld voor restafval, papier of plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.
 • Zijn er in uw buurt ondergrondse restafvalcontainers? Dan kunt u geen eigen minicontainer voor restafval aanvragen.
 • De minicontainers zijn het meest geschikt voor laagbouw of benedenwoningen. U kunt alleen een container aanvragen als u voldoende ruimte heeft om hem neer te zetten op uw eigen terrein, zoals uw tuin, schuur of kelder. De container mag niet op de openbare weg staan, alléén op de dag dat de container wordt geleegd.
 • Voor restafval, papier en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken kan 1 container per adres worden aangevraagd.
U kunt wel een 2e gft-container aanvragen van 140 of 240 liter. Als u veel tuinafval hebt bijvoorbeeld. In steeds meer buurten helpen bewoners mee met het opruimen van bladeren op straat. U kunt voor deze 2e gft-container hetzelfde formulier gebruiken als voor de aanvraag van een minicontainer. Voor deze 2e container gelden dezelfde voorwaarden als voor een minicontainer.

Afhankelijk van uw situatie kunt u kiezen voor een:

 • restafvalcontainer met zwarte deksel met een inhoud van 140 liter voor 3 vuilniszakken of 240 liter voor 6 vuilniszakken
 • gft-container met groene deksel met een inhoud van 25 liter, 140 liter of 240 liter
 • papiercontainer met blauwe deksel met een inhoud van 140 liter of 240 liter
 • container voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken met oranje deksel met een inhoud van 140 liter of 240 liter
De gft-containers met groen deksel met een inhoud van 25 liter zijn tijdelijk niet verkrijgbaar.
Binnenkort leest u op deze pagina wanneer u dit formaat weer kunt aanvragen.
Van links naar rechts: gft-containers, papiercontainers, containers voor plastic, blik en drinkpakken, containers voor restafval

Vul het formulier in:

Uw container vervangen

Kies in het formulier voor de optie ‘Aanvragen’. U krijgt na uw aanvraag een brief met de datum waarop uw nieuwe container wordt afgeleverd. Wilt u uw oude container mee laten nemen? Zet uw oude container dan op de dag van aflevering voor 8.00 uur ’s morgens buiten.

Uw container laten ophalen

Kies in het formulier voor de optie ‘Op laten halen’. U krijgt een brief wanneer uw oude container wordt opgehaald. Zorg dat uw oude container leeg is als hij wordt opgehaald.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070