Vrijwilligerswerk doen in Den Haag

In Den Haag werken ruim 185.000 vrijwilligers. Wilt u graag iets betekenen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten? Vrijwilligerswerk biedt kansen. Het zorgt voor verbinding en u leert nieuwe dingen.

Vrijwilliger worden

Er is veel keuze in vrijwilligerswerk, voor jong en oud. In Den Haag bieden ruim 3.000 organisaties vrijwilligerswerk.

Kijk voor vacatures op de websites:

  • Den Haag Doet voor klussen voor 1 keer, of voor iedere week. Voor werk dat u alleen doet, of samen met anderen. Er is altijd wel iets dat bij u past.

  • Wijkz Burenhulp voor hulp bij kleine klussen in en rond het huis. Zoals een schilderij ophangen, de hond uitlaten, of samen koken.

  • Welzijn Scheveningen voor vrijwilligerswerk in Scheveningen.

Ontdek wat bij u past

Bent u graag met cijfers bezig, met creatief werk of wilt u dingen organiseren? Met de online test van Den Haag Doet komt u erachter wat bij u past. En u krijgt tips over vrijwilligersactiviteiten die u kunt doen. De test duurt ongeveer 5 minuten.

Hulp bij vrijwilligerswerk vinden

Wilt u hulp bij het vinden van vrijwilligerswerk? Bezoek dan een Servicepunt XL bij u in de buurt. U kunt zonder afspraak binnenlopen. Een medewerker bekijkt met u de mogelijkheden.  

Trainingen voor vrijwilligers

Trainingen helpen u om beter te worden in de dingen die u als vrijwilliger doet. Den Haag Doet Vrijwilligersacademie geeft interessante trainingen. Deze volgt u gratis, of voor een klein bedrag. Van een korte cursus vloggen, tot een training over geld en inkomen.

Zie ook

Gepubliceerd: 10 augustus 2023Laatste wijziging: 10 augustus 2023