Verzekering voor Haagse vrijwilligers

Werkt u als vrijwilliger voor een Haagse organisatie? Dan bent u tijdens uw vrijwilligerswerk automatisch verzekerd voor ongelukken en schade via de verzekering voor Haagse vrijwilligers.

Goed om te weten

– Bent u mantelzorger? Kijk dan op de pagina verzekering voor Haagse mantelzorgers.
– Deze verzekering is niet voor vrijwilligers van de politie en brandweer.

Schade

U kunt per ongeluk iets kapotmaken tijdens uw werk als vrijwilliger. Dan kunt u de schade melden bij de verzekering voor Haagse vrijwilligers. De verzekeraar vergoedt ook schade die een organisatie bij u als vrijwilliger maakt. Bijvoorbeeld aan uw persoonlijke spullen.

Als er schade is, kijkt u eerst of de schade onder uw eigen verzekering valt. Is dit niet zo? Dan kunt u de schade melden via de verzekering voor Haagse vrijwilligers.

Ongeluk

Heeft u tijdens uw vrijwilligerswerk een ongeluk gehad? Dan kunt u dit meteen melden bij de verzekering voor Haagse vrijwilligers.

Vergoeding

Bekijk wat u van de verzekeraar vergoed krijgt op de Begin externe link: website van Centraal Beheer(Externe link), einde externe link..

Hoe meldt u schade?

 1. Controleer of uw eigen verzekeraar de schade vergoedt

  Is dit niet zo? Neem dan contact op met het Bureau Risicomanagement van de gemeente. Bij ongelukken neemt u meteen contact op met het Bureau Risicomanagement.

 2. Vul het schadeformulier in

  Vul het schadeformulier in en mail het naar rm@denhaag.nl.  

 3. De gemeente meldt de schade bij de verzekeraar

 4. De verzekeraar onderzoekt de schade

  En kijkt of uw melding aan de voorwaarden voldoet voor een vergoeding. De verzekeraar neemt hierover contact met u op.

 5. De verzekeraar laat de gemeente weten hoe de schade is geregeld

Veelgestelde vragen

Nee. Er zijn wel maximumbedragen die de verzekeraar vergoedt. Bekijk alle vergoedingen en bedragen op de Begin externe link: website van Centraal Beheer(Externe link), einde externe link..

Ja.

Een vrijwilliger is iemand die onbetaald werk doet voor anderen en de samenleving. Lees meer op de Begin externe link: website van het CBS(Externe link), einde externe link..

Nee.

Ja. Heeft de gemeente waar u vrijwilligerswerk doet óók een verzekering voor vrijwilligers? Dan bent u via die verzekering verzekerd. Heeft deze gemeente geen verzekering voor vrijwilligers? Dan bent u verzekerd via de verzekering voor Haagse vrijwilligers.

Nee, schade aan eigen spullen van de vereniging, stichting of organisatie is niet verzekerd.

Ja, dit is nodig om de behandeling van uw schade op te starten.

Het is belangrijk dat organisaties ook een aansprakelijkheidsverzekering nemen. Deze verzekering is nodig als er een ongeluk gebeurt waarbij geen vrijwilligers betrokken zijn. De verzekering voor Haagse vrijwilligers dekt dat niet.

U hoeft zich als organisatie of vrijwilliger niet van tevoren aan te melden. U bent automatisch verzekerd.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt contact opnemen met het Bureau Risicomanagement van de gemeente. Bel met het telefoonnummer (070) 353 51 75, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar Begin link: rm@denhaag.nl, einde link. . De contactpersoon van het Bureau Risicomanagement is Priscilla van Oosten.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070