Verzekering voor Haagse mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Dan bent u tijdens het uitvoeren van uw zorgtaken automatisch verzekerd voor ongelukken en schade via de verzekering voor Haagse mantelzorgers.

Bent u vrijwilliger?

Kijk dan op de pagina verzekering voor Haagse vrijwilligers.

Schade

Tijdens het uitvoeren van uw mantelzorgtaken kan er iets kapotgaan. Dan kunt u de schade melden via de verzekering voor Haagse mantelzorgers.

Als er schade is, kijkt u eerst of de schade onder uw eigen verzekering valt. Is dit niet zo? Dan kunt u de schade melden via de verzekering voor Haagse mantelzorgers.

Ongeluk

Heeft u tijdens het uitvoeren van mantelzorgtaken een ongeluk gehad? Dan kunt u de schade meteen melden bij de verzekering voor Haagse mantelzorgers.

Vergoeding

Bekijk wat u van de verzekeraar vergoed krijgt op de Begin externe link: website van Centraal Beheer(Externe link), einde externe link..

Hoe meldt u schade?

 1. Controleer of uw eigen verzekeraar de schade vergoedt

  Is dit niet zo? Neem dan contact op met het Bureau Risicomanagement van de gemeente. Bij ongelukken neemt u meteen contact op met het Bureau Risicomanagement.

 2. Vul het schadeformulier in

  Vul het schadeformulier in en mail het naar rm@denhaag.nl.  

 3. De gemeente meldt de schade bij de verzekeraar

 4. De verzekeraar onderzoekt de schade

  En kijkt of uw melding aan de voorwaarden voldoet voor een vergoeding. De verzekeraar neemt hierover contact met u op.

 5. De verzekeraar laat de gemeente weten hoe de schade is geregeld

Veelgestelde vragen

Nee. Er zijn wel maximumbedragen die de verzekeraar vergoedt. Bekijk alle vergoedingen en bedragen op de Begin externe link: website van Centraal Beheer(Externe link), einde externe link..

Zorgt u voor iemand die voor een lange tijd ziek is, of een handicap heeft? Bijvoorbeeld uw ouder, kind, vriend of buur? En zorgt u al langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week voor die persoon? Dan bent u mantelzorger. Lees meer op de Begin externe link: website van de Rijksoverheid(Externe link), einde externe link..

Ja, de gemeente of verzekeraar kan informatie vragen over de persoon voor wie u zorgt.

Nee.

Ja. Heeft de gemeente waar u mantelzorg doet óók een verzekering voor mantelzorgers? Dan bent u onder die verzekering verzekerd. Heeft deze gemeente geen verzekering voor mantelzorgers? Dan bent u verzekerd via de verzekering voor Haagse mantelzorgers.

U hoeft zich als mantelzorger niet van tevoren aan te melden. U bent automatisch verzekerd.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt contact opnemen met het Bureau Risicomanagement van de gemeente. Bel met het telefoonnummer (070) 353 51 75, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar Begin link: rm@denhaag.nl, einde link. . De contactpersoon van het Bureau Risicomanagement is Priscilla van Oosten.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070