Vervoer Wmo

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie? En lukt het niet om met het openbaar vervoer te gaan? Vraag familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan is er vervoer voor ouderen en mensen met een handicap of ziekte.

Vervoer dat u zelf regelt

De Wijkbus

De Wijkbus brengt u ergens naartoe in uw wijk, ook naar de ziekenhuizen. De bus is er voor iedereen die niet of moeilijk met het openbaar vervoer kan reizen. Een medische keuring is niet nodig. U heeft meestal wel een abonnement nodig. U regelt de Wijkbus zelf. Lees meer over Begin link: Wijkbus Den Haag, einde link. .

De Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is te huur voor mensen met een rolstoel of een scootmobiel. U bepaalt zelf waar en wanneer u gaat. De Zonnebloemauto kan ook familieleden of vrienden meenemen. Achter in de auto is een rolstoelplaats. Heeft u zelf geen chauffeur? De Zonnebloem heeft een pool van vrijwillige chauffeurs in de regio Den Haag. Lees meer over de Zonnebloemauto op Begin externe link: www.zonnebloem.nl(Externe link), einde externe link..

RegioTaxi Haaglanden

RegioTaxi haalt u op bij de voordeur en brengt u tot de deur van uw bestemming. De taxi is aangepast voor reizigers met een beperking. Een taxirit van RegioTaxi Haaglanden is iets duurder dan gewoon openbaar vervoer. U regelt en betaalt dit zelf. Kijk voor meer informatie over de RegioTaxi op Begin externe link: regiotaxi.haaglanden.nl(Externe link), einde externe link..

Heeft u al een AV 070-pas? En reist u met de RegioTaxi op een tijd dat AV 070 niet rijdt? Lees dan hoe u extra kosten kunt terugvragen op de pagina Begin link: RegioTaxi declareren, einde link. .

Valys

De taxi’s van Valys brengen u overal in Nederland. Ook op plekken waar u met het openbaar vervoer of de regiotaxi niet kunt komen. Gebruik Valys voor bijvoorbeeld familiebezoek of een dagje uit. U regelt en betaalt dit zelf. Kijk voor meer informatie op Begin externe link: www.valys.nl(Externe link), einde externe link..

Vervoer dat de gemeente regelt

AV 070

Heeft u een handicap en kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Kijk dan of u in aanmerking komt voor AV 070. Met AV 070 reist u binnen de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Leidschendam/Voorburg.

Wilt u met AV 070 reizen? Doe eerst een Begin link: Wmo-melding, einde link. . De gemeente kijkt samen met u of AV 070 past bij uw situatie. Voor AV 070 betaalt u ieder jaar een Begin link: eigen bijdrage, einde link. .

Heeft u een AV 070-pas? Lees meer over het Begin link: reserveren en annuleren van AV 070, einde link. .

Gratis reizen in Den Haag

Krijgt u AOW? Woont u in Den Haag en heeft u recht op een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis reizen met het openbaar vervoer van HTM in Den Haag. U heeft hiervoor een ov-chipkaart nodig.

Lees meer over Begin link: gratis reizen in Den Haag met de Ooievaarspas, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070