Vervoer Wmo

Wilt u ergens naartoe? Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de kapper of familie. En lukt het niet om met het openbaar vervoer te gaan? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan is er voor ouderen en mensen met een beperking of ziekte aangepast vervoer. Zo kunt u erop uit in uw wijk, in Den Haag en verder.

Vervoer dat u zelf regelt

De Wijkbus

De Wijkbus brengt u ergens naartoe in uw wijk. De bus is er voor iedereen die niet of moeilijk met het openbaar vervoer kan reizen. Een medische keuring is niet nodig. U heeft meestal wel een abonnement nodig. U regelt de Wijkbus zelf.

Lees meer over de Wijkbus in Den Haag.

De Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is te huur voor mensen met een rolstoel of een scootmobiel. U bepaalt zelf waar en wanneer u gaat. De Zonnebloemauto kan ook familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Heeft u zelf geen chauffeur? De Zonnebloem heeft een pool van vrijwillige chauffeurs in de regio Den Haag.

Lees meer over de Zonnebloemauto op www.zonnebloem.nl.

RegioTaxi Haaglanden

RegioTaxi haalt u op bij de voordeur en brengt u tot de deur van uw bestemming. De taxi is aangepast voor reizigers met een beperking. Een taxirit van RegioTaxi Haaglanden is iets duurder dan gewoon openbaar vervoer. U regelt en betaalt dit zelf. Kijk voor meer informatie over de RegioTaxi op regiotaxi.haaglanden.nl.

Heeft u al een Taxibuspas? En reist u met de RegioTaxi op een tijd dat de Taxibus niet rijdt? Lees dan hoe u extra kosten kunt terugvragen op de pagina RegioTaxi declareren.

Valys

De taxi's van Valys brengen u overal in Nederland waar u met openbaar vervoer of regiotaxi niet kunt komen. Gebruik Valys voor bijvoorbeeld familiebezoek of een dagje uit. U regelt en betaalt dit zelf.

Kijk voor meer informatie op www.valys.nl

Vervoer dat de gemeente regelt

De Taxibus

Heeft u een handicap en kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Neem dan de Taxibus. Met de Taxibus reist u binnen de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Leidschendam/Voorburg.

Wilt u met de Taxibus reizen? Doe eerst een Wmo-melding. De gemeente kijkt samen met u of de Taxibus past bij uw situatie. Voor de Taxibus betaalt u ieder jaar een eigen bijdrage.

Heeft u een Taxibuspas? Lees meer over het reserveren en annuleren van de Taxibus.

Gratis reizen in Den Haag

Krijgt u AOW? Woont u in Den Haag en heeft u recht op een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis reizen met het openbaar vervoer van HTM in Den Haag. U heeft hiervoor een ov-chipkaart nodig.

Lees meer over gratis reizen in Den Haag.

Gepubliceerd: 9 februari 2018Laatste wijziging: 9 februari 2018