Inkopen bij een sociaal ondernemer

U vult social return in door werkzoekenden aan een baan of opleidingsplek te helpen. Als dit niet mogelijk is, kunt u kiezen voor een andere invulling die bijdraagt aan hun terugkeer naar de arbeidsmarkt. Met het social return-bouwblok ‘Sociaal Inkopen’ kunt u producten of diensten afnemen bij een door de gemeente erkende sociaal ondernemer.

Een sociaal ondernemer zet de winst van zijn bedrijf om in maatschappelijke waarde. Door producten of diensten in te kopen bij sociale ondernemingen krijgen zij meer omzet. Daarmee kunnen zij meer werk(ervarings)plekken bieden aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Erkende Haagse sociaal ondernemers

Hieronder vindt u een overzicht met sociaal ondernemers bij wie mag worden ingekocht als invulling van de social return-verplichting:

Informatie voor sociaal ondernemers

Erkende sociaal ondernemers voldoen aan de eisen zoals gesteld in artikel 2.82 in de Aanbestedingswet. Dit betekent onder andere dat tenminste 30% van de werknemers in het bedrijf een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

U kunt op 2 manieren aantonen dat u voldoet aan de eisen:

  1. U overlegt een accountantsverklaring waarin de accountant verklaart dat u voldoet aan de eisen in artikel 2.82, en dat het voor gemeenten mogelijk is om in het kader van dit artikel aanbestedingen aan u voor te behouden.
  2. U overlegt een PSO30+ certificaat. Hiermee toont u aan te voldoen aan de criteria van artikel 2.82.

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden? Stuur een e-mail naar sociaalondernemen@denhaag.nl

Zie ook

Gepubliceerd: 29 april 2019Laatste wijziging: 12 november 2021