Kiezers buiten Nederland: Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook op Bonaire, Sint-Eustatius of Saba.

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent.

Kiezerspas aanvragen

 U kunt geen kiezerspas meer aanvragen.

Goed om te weten

  • Uw kiezerspas wordt naar het adres verzonden dat u heeft opgegeven. Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook op Bonaire, Sint-Eustatius of Saba.
  • Uw briefstembewijs wordt ongeldig gemaakt bij uw aanvraag voor een kiezerspas.
  • Uw kiezerspas stuurt de gemeente Den Haag op 6 weken voor de verkiezing. Ontvangt u de kiezerspas onverhoopt niet (op tijd) op uw adres? Dan kunt u helaas niet alsnog een vervangend briefstembewijs of andere kiezerspas aanvragen.
  • Een kiezerspas is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een kiezerspas nodig? Dan moet u er opnieuw één aanvragen.
  • Om een kiezerspas aan te vragen moet u geregistreerd zijn als kiezer buiten Nederland.

Contact

Heeft u nog vragen? Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. De unit Verkiezingen is bereikbaar via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070