Inschrijven in de BRP voor internationale studenten

Studenten uit het buitenland die langer dan 4 maanden in Den Haag gaan wonen, moeten zich verplicht laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP).

De gemeente organiseert hiervoor samen met een aantal hogescholen centrale inschrijfdagen. Tijdens de centrale inschrijfdagen kunnen de internationale studenten zich op de hogeschool laten inschrijven in de BRP. Zij hoeven hiervoor dus niet apart langs te komen bij de gemeente. De inschrijving kan zo sneller gebeuren, want in deze periode zijn vaak langere wachttijden bij de gemeente.

De centrale inschrijfdag voor het studiejaar 2020 is op 13 februari 2020 op het stadhuis, Spui 70.

Deelnemende hogescholen

De centrale inschrijfdagen zijn alleen voor studenten van hogescholen die meedoen aan de centrale inschrijfdagen. Dit zijn:

 • Hotelschool The Hague
 • Leiden University and Leiden University College
 • Haagse Hogeschool
 • Technische Universiteit Delft

  Alle internationale studenten horen van de hogeschool en de universiteit waar en wanneer zij precies langs kunnen komen.

  Juiste documenten mee

  Om de inschrijving op de hogeschool te kunnen doen, is het belangrijk dat de studenten de juiste documenten bij zich hebben:

  • Een volledig ingevuld inschrijfformulier van de gemeente. De hogeschool geeft dit formulier voor de inschrijfdagen aan de studenten.
  • Een paspoort of identiteitskaart, om zich te legitimeren.
  • Een kopie van het paspoort of de identiteitskaart (voor- en achterzijde), voor in het dossier.
  • Een bewijs van het adres. Dat kan een huurcontract zijn waarin duidelijk het adres vermeld staat (inclusief huisnummer en eventueel kamernummer). Of schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner (inclusief een kopie van een geldig legitimatiebewijs van degene die toestemming geeft).
  • Voor studenten die een verblijfsvergunning moeten aanvragen: een kopie van de ontvangstbevestiging die de hogeschool van de IND heeft gekregen. De hogeschool geeft dit document aan de student. 

  Burgerservicenummer

  Ongeveer 2 weken na de inschrijving in de BRP krijgen de studenten een Burgerservicenummer (BSN). Dat nummer is nodig om bijvoorbeeld een bankrekening te openen of een ziektekostenverzekering af te sluiten.

  Gepubliceerd: 5 juli 2016Laatste wijziging: 30 januari 2020