Ontheffing milieuzone aanvragen tijdens levertijd schoon voertuig

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een vervuilende dieselbestelauto of dieselpersonenauto toch in de milieuzone te mogen rijden. Eigenaren van een nieuw voertuig dat geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot (schoon voertuig) kunnen tijdens de levertijd van dit schone voertuig ontheffing voor de milieuzone krijgen.

U kunt een ontheffing voor de milieuzone tijdens de levertijd van uw schone voertuig aanvragen bij de gemeente. Voor de aanvraag betaalt u altijd kosten aan de gemeente, ook als u geen ontheffing krijgt.

Hoe werkt het?

De gemeente wil graag bereiken dat voertuigeigenaren hun vervuilende voertuig vervangen door een voertuig dat geen schadelijke uitlaatgassen uitstoot (schoon voertuig). Daarom kunnen eigenaren van een nieuw schoon voertuig een ontheffing krijgen voor de milieuzone tijdens de levertijd van hun nieuwe schone voertuig.

Voorwaarden

De ontheffing voor de milieuzone tijdens de levertijd van een schoon voertuig is maximaal 12 maanden.

Nodig bij uw aanvraag

Bij de aanvraag van de ontheffing heeft u een bewijs van aankoop van het schone voertuig nodig. Bijvoorbeeld een ondertekend koopaanbod op papier. Op het koopaanbod moet de verwachte levertijd van het schone voertuig staan.

  Aanvragen

  Ontheffing aanvragen

  Kosten

  Een ontheffing aanvragen in verband met de levertijd van een schoon voertuig kost € 75.

  Hoelang duurt het?

  Het kost maximaal 8 weken voordat uw aanvraag verwerkt is en u een besluit krijgt.

  Goed om te weten

  Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.

  Contact

  Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar milieuzonediesel@denhaag.nl of bel met 14070.

  Zie ook