Dranghekken voor straatfeesten aanvragen

Organiseert u een buurt- of straatfeest? Zorg dat de activiteiten zoveel mogelijk gebeuren op (brede) stoepen, (school)pleinen, groenstroken of speelveldjes. Organiseert u een straatfeest op de openbare weg? Dan moet u zorgen voor afzettingen met dranghekken. Die leent u gratis.

De politie en andere hulpdiensten geven advies aan het stadsdeel over de veiligheid bij een feest op de openbare weg. U moet als organisator zelf zorgen voor afzettingen met dranghekken. U kunt de dranghekken lenen bij het uitgiftepunt van de Dienst Stadsbeheer.

Als u de openbare weg niet gebruikt, is het voldoende om alleen afzetlinten te gebruiken. Deze koopt u zelf.

Haalt u de hekken zelf op? Dan kunt u de dranghekken direct meenemen. Wilt u de dranghekken laten plaatsen en ophalen? Overleg dan met de dienst Stadsbeheer hoeveel tijd er nodig is.

Haalt u de dranghekken zelf op, en u brengt ze ook zelf terug? Dan is het lenen van de hekken gratis.

De afdeling Veeg- en Straatbedrijf van de dienst Stadsbeheer kan de hekken voor u plaatsen en ophalen. De locatie maakt niet uit, als het maar binnen de stadsgrenzen van Den Haag is. Dit kost geld:

  • tot 10 dranghekken betaalt u € 330 (exclusief btw)
  • tot 20 dranghekken betaalt u € 659 (exclusief btw)

Raakt u geleende hekken kwijt? Dan moet u € 221 (exclusief btw) per verloren dranghek betalen. Ook als u zelf de hekken heeft opgehaald, betaalt u € 221 (exclusief btw) per verloren hek.

Zelf ophalen

U kunt de hekken dan ophalen bij:

Dienst Stadsbeheer, Uitgifte Dranghekken
Plutostraat 53
2516 AZ Den Haag

U moet bij het ophalen altijd een kopie van uw Begin link: identiteitsbewijs, einde link. en van de omgevingsvergunning afgeven.

Laten plaatsen en ophalen

Neem voor meer informatie of het plaatsen en ophalen van de dranghekken contact op met:

Dienst Stadsbeheer, Haags Veegbedrijf
Trekvlietplein 3
2516 AZ Den Haag
E-mail: Begin link: werkvoorbereiding.vsbdh@denhaag.nl, einde link.

Om een wijk-, buurt- of straatfeest te houden, heeft u soms een evenementenvergunning nodig. Bekijk de pagina Begin link: Vergunning klein evenement, einde link. voor meer informatie hierover. Deze aanvraag moet u indienen uiterlijk 8 weken voordat het evenement plaatsvindt.

Soms volstaat een Begin link: Evenementenwijzer, einde link. in en zie direct wat u nodig heeft voor uw evenement.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070