Havenkwartier

De wijk Havenkwartier bestaat uit de Vissershaven en een deel van het Geuzenkwartier. Het aantal woningen in de vooroorlogse wijk is de laatste jaren behoorlijk gegroeid met nieuwbouwwoningen rond de haven. Een groot deel van de zo’n 8.700 inwoners voelt zich sterk verbonden met de zee, haven en de visserij. De wijk heeft 3 havens met langs de kades veel visserij gerelateerde bedrijven en een ruim aanbod van horeca en winkels.

Wijkgrens

De wijkgrens van het Havenkwartier loopt van de Houtrustweg langs de Van Boetzelaerlaan, Scholstraat, Doornstraat, Duinstraat, Kompasstraat, Hoogaarsstraat, Reepstraat en Strandweg. De wijkgrens die de gemeente aanhoudt is door stadsdeelkantoor Scheveningen samen met alle bewonersorganisaties bepaald.

Nieuwe indeling Kranenburgweg  

De Kranenburgweg wordt fietsvriendelijker. De weg is onderdeel van de sterfietsroute van het centrum naar Scheveningen Haven.

Project bekijken

Wijkagenda Havenkwartier

Het Havenkwartier heeft sinds september 2022 een eigen wijkagenda. In de wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen in de wijk voor de komende 4 jaar.

Wijkagenda bekijken

Wijkprofiel Havenkwartier

In het wijkprofiel vindt u de belangrijkste informatie over uw wijk.

Wijkprofiel bekijken

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070