Wijkbewoners bezoeken 1e bijeenkomst NAVO-top

Maandagavond 3 juni 2024 bezochten ruim 120 bewoners de informatiebijeenkomst over de NAVO-top in het World Forum. De gemeente organiseerde de avond samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tijdens de bijeenkomst vertelden burgemeester Jan van Zanen en projectleider Peter van Heerwaarden waarom Den Haag een geschikte gaststad is voor de NAVO-top. Tijdens de top staat de stad van vrede en recht in het middelpunt van de internationale belangstelling. In totaal komen ongeveer 8.500 mensen naar Den Haag voor de top. De NAVO-top is van 24 tot en met 26 juni 2025.

Veel aandacht voor veiligheid

Om de NAVO-top goed te laten verlopen, zijn verschillende maatregelen nodig. Deze zijn vooral merkbaar voor wijkbewoners van Zorgvliet. En voor bewoners van de wijken er omheen, Geuzen- en Statenkwartier en Duinoord. Burgemeester Jan van Zanen reageerde op zorgen en vragen over de veiligheid in het gebied. Hiervoor werkt de gemeente naast de politie ook intensief samen met bijvoorbeeld de Koninklijke Marechaussee en Defensie.

Tijdelijke uitbreiding World Forum

Tijdens de bijeenkomst vertelden Robert Dingjan en Stephanie Kosterink van Buitenlandse Zaken over de voorbereidingen. Zoals de tijdelijke uitbouw van het World Forum. Dit is nodig om voldoende ruimte te hebben voor alle gasten. Tijdens de bijeenkomst konden de wijkbewoners de maquette van de uitbreiding bekijken.

Vragen en antwoorden

De vragen tijdens en na de presentatie, komen binnenkort op de pagina Begin link: www.denhaag.nl/navo, einde link. . Hier leest u ook steeds de nieuwste informatie.

Bijeenkomst in november

Eind 2024, rond november, is de volgende bijeenkomst voor wijkbewoners. Dan is er waarschijnlijk meer bekend over de maatregelen rond het World Forum. En over de werkzaamheden voor de tijdelijke uitbouw.

De maquette bij de bewonersbijeenkomst NAVO-top op 3 juni 2024

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070