Route Tour de France Femmes bekend

De route van de Tour de France Femmes is bekend. De wielrensters rijden maandag 12 augustus 2024 vanaf de Escamplaan via Laak, de Schilderswijk en Zuiderpark naar de finish in Kijkduin.

De ruim 150 rensters rijden 21 kilometer door Den Haag. Tijdens deze rit komen zij door 4 van de 8 stadsdelen. De finish is op de Kijkduinsestraat. De winnares ontvangt een gele trui, de eerste die buiten Frankrijk wordt uitgereikt.

De Tour de France Femmes duurt van 12 tot en met 18 augustus 2024 en is een van de belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijden voor vrouwen. De start vindt dit jaar plaats in Rotterdam en Den Haag. De wielerwedstrijd finisht op 18 augustus in Frankrijk op de Alpe d’Huez, een hoge steile berg.

Veel te doen in Den Haag

In Zuidwest en het Zuiderpark staat er op 12 augustus van alles op het programma. Zo is een Tour de Playgrounds gepland langs speelplekken in de stad, waar activiteiten worden georganiseerd. En op middelbare scholen kunnen scholieren zien en ervaren hoe leuk de wielersport is.

Eind mei staat in Den Haag La Fête du Tour op het programma. Dan vindt een sprintrace plaats op het Lange Voorhout. Topsporters en bekende Hagenaars doen mee.

Afsluiting wegen

Omwonenden en ondernemers horen de komende maanden van de gemeente welke wegen op 12 augustus tijdelijk worden afgesloten. Dat is nu nog niet helemaal bekend. Stuur vragen hierover naar het e-mailadres: Begin link: sport@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070