Honderden kinderen extra aangemeld voor gratis voorschool

De afgelopen maanden zijn er 300 kinderen extra aangemeld voor de voorschool in Den Haag. Sinds begin dit jaar is de voorschool gratis voor kinderen die dat echt nodig hebben. Op de voorschool worden kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud voorbereid op de basisschool. Zo leren ze de taal en met elkaar spelen.

Meer dan de helft van de kinderen begint met een achterstand aan de basisschool. Dit blijkt uit eigen cijfers van de gemeente. Met de voorschool wordt een gelijke start aan de basisschool voor kinderen mogelijk. Den Haag is de eerste grote gemeente die de voorschool gratis maakt voor kwetsbare kinderen. In Laak en Zuidwest is de voorschool zelfs gratis voor alle kinderen. De gemeente betaalt de kosten voor ouders en neemt ook administratief gedoe weg.

Dag van de voorschool

De gemeente organiseert samen met de Haagse kinderopvangorganisaties 2 keer per jaar de Dag van de voorschool. Dit is een open dag waar ouders kennis kunnen maken met de voorschool. De volgende Dag van de voorschool is op woensdag 25 september.

Peuterconsulent

Om ouders ervan bewust te maken hoe belangrijk de voorschool is, gaan peuterconsulenten al maanden Zuidwest, Laak en Transvaal in. Zij informeren ouders over de voorschool. Met succes. Later dit jaar gaan de peuterconsulenten ook in een aantal andere wijken aan de slag.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070