Haagse voorschool

Haagse kinderen van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de voorschool. Daar kunnen kinderen samen spelen en leren. En vooral plezier maken. Zo krijgt elke Haagse peuter de kans op een goede start op de basisschool.

Een ochtend op de voorschool bestaat uit vriendjes maken, nieuwe dingen leren, knutselen en buiten spelen. Maar ook uit leren delen met andere kinderen en spelen met taal en cijfers.

Meer tijd en aandacht

Iedere Haagse peuter mag 8 uur naar de voorschool komen. Een deel van de peuters heeft net iets meer tijd en aandacht nodig. Zij hebben recht op gratis uren spelen en leren. Zij komen in totaal 16 uur per week. Dit kan op ruim 130 plekken in de stad. Dit zijn locaties voor de voorschool of kinderdagverblijven. Op deze plekken is extra tijd en aandacht voor bijvoorbeeld beweging, zelfstandig zijn en oefenen met taal en cijfers.

Wat kost het?

Vanaf 1 januari 2024 kunnen Haagse kinderen met een verwijzing gratis naar de voorschool. Dit heet een voorschoolse indicatie. Uw kind krijgt de verwijzing van het Centrum Jeugd & Gezin Den Haag (CJG)(Externe link). De gratis voorschool geldt ook voor kinderen met een Ooievaarspas(Externe link).

Bij het CJG(Externe link) kijkt de verpleegkundige of uw kind gratis naar de voorschool kan. U kunt ook bellen naar (070) 752 80 00.

Mag uw kind niet gratis naar de voorschool? Hoeveel u dan betaalt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Met de rekentool(Externe link) rekent u zelf uit wat de voorschool kost. De aanbieders van de voorschool rekenen ook graag voor u uit hoeveel u moet betalen.

Kom langs en vind een plek bij u in de buurt

Wilt u een keer komen kijken? U bent van harte welkom! Bekijk de kaart met locaties(Externe link) die voorschool aanbieden.

U kunt zelf kiezen welke locatie het beste bij u en uw kind past. Er is altijd een locatie bij u in de buurt.

Sommige aanbieders noemen de voorschool ook wel ‘peuteropvang’ of ‘voorschoolse educatie’.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070