Haagse voorschool

Voor een grote groep kinderen in Den Haag is de stap naar de basisschool nog groot. Voor hen is er de voorschool. Een plek in de buurt voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar.

Hier kunnen ze nieuwe dingen leren, knutselen en buiten spelen. Ze krijgen extra aandacht om de Nederlandse taal goed te leren en om samen te spelen. Zo maken ze makkelijker de stap naar de basisschool.

Waar?

Er is altijd een voorschool bij u in de buurt. U vindt voorscholen op verschillende plekken: bij de peuteropvang, bij basisscholen en bij de kinderdagopvang. Op de website Begin externe link: vraagjufmina.nl(Externe link), einde externe link. staat een kaart met alle plekken. Wilt u een keer komen kijken? U bent van harte welkom.

Wat kost het?

Vanaf 1 januari 2024 is de voorschool gratis voor een groot deel van de Haagse peuters. Zij zijn 16 uur in de week welkom.

Voor wie?

Het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) nodigt u en uw kind een aantal keer uit. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige beoordeelt of uw kind naar de voorschool mag. U kunt uw kind daarna aanmelden bij een voorschool naar keuze.

Vragen

Wat doen de kinderen op de voorschool? Waar is de goede voorschool voor mijn kind? Hoe laat is het brengen en halen? Wij helpen u graag als u vragen heeft!

Peuterconsulent

In verschillende wijken in de stad is er een contactpersoon: de peuterconsulent. Die kunt u bellen met vragen. Ook kunt u een afspraak maken om te kijken bij een voorschool in de buurt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070