Fietsenstalling Koningin Julianaplein tijdelijk dicht

Van 1 oktober 2023 tot december 2024 gaat de fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein dicht. Op het Koningin Julianaplein begint dan de bouw van 2 woontorens met 396 woningen. Dit duurt tot begin 2027. De gemeente zorgt er tijdens het werk voor dat mensen veilig en prettig over de Bezuidenhoutseweg kunnen lopen, fietsen en rijden. Ook komen er extra fietsparkeerplekken in het Centrum.

Naast Centraal Station komt ook een stadshal. Via die hal loopt u straks van het Centraal Station naar het Koningin Julianaplein. Het Koningin Julianaplein wordt bovendien opgeknapt.

De gemeente controleert of de bouwwerkzaamheden veilig gebeuren. Ook zorgt zij ervoor dat het werk voor bewoners, ondernemers en bezoekers zo prettig mogelijk verloopt.

Fietsers en auto’s worden omgeleid

Fietsers en auto’s worden tijdens het werk omgeleid. Ze kunnen de route binnenstad-Bezuidenhout gewoon blijven gebruiken. Er komt een kleine omleiding langs de bouwwerkzaamheden. Na de omleiding buigt de weg weer terug naar de Bezuidenhoutseweg.

Kaart omleiding werkzaamheden fietsenstalling
Verkeer wordt met een kleine slinger omgeleid over de Bezuidenhoutseweg

Veiligheid

Het bouwgebied is vanwege de veiligheid met hekken afgesloten. Wanneer de bouw van de 22e verdieping van de woontorens start, wordt het veiligheidsgebied binnen het bouwterrein groter. Dit heeft te maken met hijswerkzaamheden. Tijdens dit werk bestaat er een groter risico op het vallen van bouwmateriaal.

Fietsers worden tijdens hijswerkzaamheden 15 minuten lang via de rijbaan omgeleid. Auto’s moeten tijdens die korte periode via de Prinsessegracht rijden. Dit gebeurt niet tijdens de spits.

Voldoende fietsparkeerplekken

In de fietsenstalling aan het Koningin Julianaplein is nu plek voor 7000 fietsen. Tijdens drukke dagen zijn hier maximaal 3000 fietsparkeerplekken in gebruik. Voor deze 3000 fietsen is er tijdens de sluiting van de stalling ruimte in de fietsenstallingen aan de Rijnstraat, de Anna van Buerenstraat en Stichthage. Hier zijn 3.500 extra fietsplekken beschikbaar.

De gemeente zorgt ook voor 400 extra fietsparkeerplekken op de Zwarteweg. Hier komen zogenaamde ‘fietsnietjes’. Deze fietsparkeerplekken zijn ook geschikt voor brede fietsen (fietsen met kratjes of kinderstoeltjes). De bestaande parkeerplaatsen voor auto’s kunnen door de extra fietsparkeerplekken niet meer gebruikt worden. Voor mensen met een handicap blijft er nog wel ruimte om te parkeren.

U kunt uw fiets parkeren op de Zwarteweg, Rijnstraat en Anna van Buerenstraat

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over fietsstallingsplekken, omleidingen en fietsroutes op Begin externe link: bereikbarestad.denhaag.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070