Niet opgehaald afval en oud papier melden

Als uw huishoudelijk afval of oud papier of dat van de hele straat nog niet is opgehaald kunt u dat melden bij de gemeente.

  Is uw huisvuil of papier niet opgehaald?

  Heeft u uw huisvuil op de juiste manier aangeboden, maar is het om 17.00 uur nog niet opgehaald? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Uw huisvuil wordt dan de volgende werkdag opgehaald door de HMS (Haagse Milieu Services).

  Wel moet u het huisvuil ’s avonds binnenhalen. De volgende werkdag zet u het voor 7.45 uur weer buiten.

  Als u het huisvuil ’s avonds niet binnenhaalt, riskeert u een boete voor de kosten van het verwijderen en/of schoonmaken. Dit is minimaal € 126.

  Voorwaarden

  U heeft uw afval of papier op tijd en op de juiste manier aangeboden. Het mag na 22.00 uur de avond ervoor en vóór 7.45 uur op de ophaaldag aangeboden worden. Kijk voor de juiste dag op de huisvuilkalender.

  Melden

  Gebruik onderstaande groene button om niet opgehaald afval en oud papier te melden.

  Melding doen

  Kosten

  Gratis.

  Hoe lang duurt het?

  In het algemeen geldt dat de gemeente binnen 3 werkdagen reageert op uw melding. Voor een melding van een niet opgehaalde huisvuilzak probeert de gemeente dit zo snel mogelijk op te lossen.

  Waarom uw afval niet is opgehaald

  De gemeente neemt uw afval of oud papier in de volgende gevallen niet mee: 

  • U heeft het afval te laat op straat gezet. U moet het dan weer binnenhalen en bij de volgende ophaalbeurt weer buiten zetten. Of u brengt het zelf weg naar een van de afvalbrengstations.
  • U heeft het afval verkeerd aangeboden. De gemeente neemt uw afval niet mee als het niet in de afvalcontainer of vuilniszak hoort (bijvoorbeeld stenen of puin) of als het te zwaar is. Een vuilniszak mag niet meer dan 8 kilo wegen, een minicontainer restafval of gft niet meer dan 75 kilo en een gft-emmer niet meer dan 10 kilo. Ook dan moet u het afval weer binnenhalen of zelf wegbrengen naar een van de afvalstations.
  Zie ook: Afval (grofvuil ophalen, huisvuilkalender, afvalscheiding, afvalverwerking)