Niet opgehaald afval en oud papier melden

Als uw huishoudelijk afval of oud papier of dat van de hele straat nog niet is opgehaald kunt u dat melden bij de gemeente.

  Is uw huishoudelijk afval of papier niet opgehaald?

  Heeft u uw huishoudelijk afval op tijd en op de juiste manier aangeboden? Maar is het om 17.00 uur nog niet opgehaald? Meld dit hieronder bij de gemeente. Telefonisch kunt u de volgende werkdag een melding doen.

  De eerstvolgende werkdag na uw melding haalt de Haagse Milieu Services (HMS) het gemelde huishoudelijk afval op. Wel moet u het huishoudelijk afval 's avonds binnenhalen. De dag dat uw gemeld huishoudelijk afval  wordt opgehaald zet u het voor 7.45 uur weer buiten.

  Als u het huishoudelijk afval niet binnenhaalt, riskeert u een boete voor de kosten van het verwijderen en/of schoonmaken. Dit is minimaal € 126.

  Voorwaarden

  U heeft uw afval of papier op tijd en op de juiste manier aangeboden. Het mag na 22.00 uur de avond ervoor en vóór 7.45 uur op de ophaaldag aangeboden worden. Kijk voor de juiste dag op de huisvuilkalender.

  Melden

  Gebruik onderstaande groene button om niet opgehaald afval en oud papier te melden.

  Melding doen

  Hoe lang duurt het

  De eerstvolgende werkdag na uw melding haalt de Haagse Milieu Services (HMS) het gemelde huishoudelijk afval op.

  Waarom uw afval niet is opgehaald

  De gemeente neemt uw afval of oud papier in de volgende gevallen niet mee: 

  • U heeft het afval te laat op straat gezet. U moet het dan weer binnenhalen en bij de volgende ophaalbeurt weer buiten zetten. Of u brengt het zelf weg naar een van de afvalbrengstations.
  • U heeft het afval verkeerd aangeboden. De gemeente neemt uw afval niet mee als het niet in de afvalcontainer of vuilniszak hoort (bijvoorbeeld stenen of puin) of als het te zwaar is. Een vuilniszak mag niet meer dan 8 kilo wegen, een minicontainer restafval of gft niet meer dan 75 kilo en een gft-emmer niet meer dan 10 kilo. Ook dan moet u het afval weer binnenhalen of zelf wegbrengen naar een van de afvalstations.
  Zie ook: Afval (grofvuil ophalen, huisvuilkalender, afvalscheiding, afvalverwerking)