Keizerstraat en omgeving: beschermen tegen klimaatverandering

De gemeente legt in de Keizerstraat en een aantal straten eromheen een opvang voor regenwater aan. Dit is een buizensysteem dat naast het riool komt te liggen. Het regenwater kan dan op een later moment in de grond zakken. Zo bereidt de gemeente het gebied voor op de klimaatverandering. Zware regenbuien komen steeds vaker voor. De aanleg start naar verwachting in het najaar van 2022.

Bij de aanleg van de buizen gaat de straat helemaal open. De afvoerputten (kolken) in de straat komen straks op de nieuwe buizen uit. De gemeente praat ook met eigenaren van gebouwen om de regenafvoeren van daken hierop aan te sluiten. De stenen, tegels en andere materialen uit de Keizerstraat worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Ook komt het natuursteen terug.

Waar

De buizen komen te liggen in de:

  • Keizerstraat, tussen Kalhuisplaats en Marcelisstraat
  • Jacob Pronkstraat, tussen Keizerstraat en Zeeruststraat
  • Weststraat, tussen Nieuwe Laantjes en Vermaasstraat
  • Nieuwe Laantjes, tussen Weststraat en Jan Kistenstraat
  • Jan Kistenstraat, tussen Nieuwe Laantjes en Keizerstraat

Videobellen bij vragen

Op maandag 27, woensdag 29 en donderdag 30 september 2021 organiseert de gemeente videogesprekken. U kunt vragen stellen over de aanleg van de buizen. Ook kunt u vragen stellen over uw persoonlijke situatie, als u uw woning wilt beschermen tegen wateroverlast. Dit kunt u doen via uw computer, tablet of smartphone met internet.

Hoe werkt het?

  • U maakt een afspraak via de knop Maak afspraak.
  • U krijgt een e-mail met een beveiligde link voor videobellen.
  • 1 uur voor de afgesproken tijd krijgt u een herinnering per e-mail.
  • Op de afgesproken tijd en datum klikt u op de beveiligde link om het videogesprek te starten.
  • U kunt de link openen via uw computer, tablet of smartphone met internet.

Maak afspraak

Verantwoordelijkheid pandeigenaren

Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de afvoersystemen die in het pand op het riool zijn aangesloten. Een erkend installateur kan u adviseren wat voor uw situatie de beste oplossing is. Het is verstandig om eventuele werkzaamheden aan de binnenhuisriolering uit te laten uitvoeren door een erkend installateur. Meer informatie over wateroverlast rondom uw woning en wat u kunt doen vindt u op de website Riool.info: Er loopt water mijn huis in en Regen opvangen in de tuin.

Klimaatverandering

De klimaatverandering is niet alleen een zaak van de gemeente. Iedereen krijgt ermee te maken. Daarom vraagt de gemeente bewoners en ondernemers zelf ook maatregelen te nemen tegen wateroverlast. Kijk op Den Haag klimaatbestendig maken voor meer informatie.

Contact

Heeft u vragen over dit project of wilt u advies?Stuur dan een e-mail naar keizerstraat-klimaatrobuust@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 16 september 2021Laatste wijziging: 16 september 2021