Noorlander, Joren – Raadslid D66

Wie ben ik?

Ik ben Joren Noorlander en sinds 2022 raadslid voor D66 in Den Haag. Naast het raadslidmaatschap ben ik werkzaam bij de Provincie Zuid-Holland als adviseur Ruimtelijke Ordening. Voor het raadslidmaatschap heb ik ruim 6 jaar voor de klas gestaan als docent lichamelijke opvoeding. Naast mijn werk doe ik graag veel verschillende sporten, zoals voetbal, fitness, golf, hardlopen en padel.

Wat ik doe in de raad?

Ik ben raadslid met onder andere de portefeuille Stadsontwikkeling, Binckhorst en Ruimtelijke Ordening. Ook ben ik aanspreekpunt voor het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Daarnaast ben ik voorzitter van de commissie Samenleving.

Wat zijn mijn speerpunten?

In Den Haag is er een woningnood en dat is een probleem. Iedereen heeft namelijk het recht op een dak boven het hoofd. Wij moeten zorgen dat jongeren weer een kans krijgen om het ouderlijk huis uit te gaan, dat studenten een goede plek krijgen in de stad en dat we bij de grote gebiedsontwikkelingen goed en vlot doorbouwen. Bouwen doen we op bijvoorbeeld de Binckhorst, in de Laakhavens en in Den Haag Zuidwest, maar ook op andere plaatsen in de stad. Deze woningen wil ik goed inpassen, waardoor er mooie en leefbare wijken ontstaan, waarin de komende decennia fijn gewoond kan worden.

Mijn favoriete plek in Den Haag is?

Staand op de kade voor de Haagse bierbrouwer Kompaan, met uitzicht op de indrukwekkende kranen in de Binckhaven. Hier zie je het oude, rauwe van de Binckhorst, gecombineerd met de nieuwbouw die hier omheen verschijnt. Een geweldige omgeving in ontwikkeling, die nooit zal vervelen!

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • Planadviseur provincie Zuid-Holland voor de regio Rotterdam/Rijnmond

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070