Doorn, Marieke van – Fractievoorzitter D66

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Marieke van Doorn. 21 jaar geleden kwam ik naar Den Haag voor werk in de internationale stad van vrede en recht, na een studie politicologie in Amsterdam en banen in Rabat en Brussel. Met man en twee kinderen woon ik met veel plezier in het Zeeheldenkwartier.

Wat ik doe in de raad?

Deze periode ben ik fractievoorzitter van D66 Den Haag. Alle Haagse inwoners die willen meepraten en meedoen in de stad, daarvoor maak ik me hard in de gemeenteraad. Democratie, participatie, een toegankelijke stad voor mensen met een beperking en stadsdeel Centrum hebben mijn bijzondere aandacht. Daarop voer ik het woord en ook op alles wat onze fractie ‘chefsache’ vindt, zoals onderhandelingen. 

Wat zijn mijn speerpunten/Waarom ben ik de politiek in gegaan

De gemeente heeft mijn gezin uiteindelijk geweldig geholpen bij het maken van aanpassingen in ons huis voor onze gehandicapte zoon. Maar voor we die hulp kregen moesten we veel onnodige bureaucratie overwinnen. Die ervaring motiveert mij om de gemeente benaderbaar te maken voor alle inwoners. Ik wil mij inzetten voor een lokale overheid die dicht bij inwoners staat, met Hagenaars en Hagenezen kijkt wat wél kan en hen niet tussen wal en schip laat vallen.

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • Eigenaar/analist Leidmotief (adviesbureau)
  • Eigenaar/producent Brusselse Nieuwe (media)

Er is geen (subsidie-)relatie tot de gemeente bij de rechtspersonen waar ik mijn bestuursfuncties vervul.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070