Burgerservicenummer (BSN) bewijs aanvragen

Een bewijs met Burgerservicenummer (BSN) is een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) waarop ook uw BSN is vermeld.

In dit uittreksel staan:

 • uw naam
 • uw voorna(a)m(en)
 • uw geboortedatum en -plaats
 • uw woonadres
 • uw burgerservicenummer

Dit uittreksel is uitsluitend verkrijgbaar in het Nederlands.

Voorwaarden

U staat ingeschreven op een adres in Den Haag. Staat u niet ingeschreven? Kijk dan bij Uittreksel niet-ingezetene (RNI).

Uittreksel aanvragen

 • Vraag het uittreksel digitaal aan via MijnDenHaag. Log in met uw DigiD. Als u ingelogd bent, klikt u op Volgende. Dan kunt u het uittreksel kiezen dat u wilt aanvragen.
 • Heeft u het uittreksel direct nodig? Dan kunt u het ook zonder afspraak aanvragen op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. Bekijk de openingstijden. U krijgt het document meteen mee. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen. Ontbreekt op dit legitimatiebewijs uw BSN? Neem dan uw BSN mee (schrijf het bijvoorbeeld op een papiertje).
 • Vraagt u een uittreksel aan voor iemand anders? Neem dan ook (een kopie van) het identiteitsbewijs van deze persoon mee. U heeft ook een schriftelijke machtiging nodig. Hiervoor kunt u het Formulier voor schriftelijke machtiging BRP gebruiken.
 • Vraagt u een uittreksel aan voor uw kinderen en zijn zij jonger dan 16 jaar? Dan heeft u geen schriftelijke machtiging nodig. 
  Formulier voor schriftelijke machtiging BRP (PDF, 77,8 kB)

  Kosten

  € 16,65 (tarief 2023) bij ophalen aan de balie. U betaalt € 17,66 (inclusief de portokosten bij verzending) bij uw online aanvraag direct met iDEAL.

  Belangrijke informatie: Op Stadhuis Spui kunt u pinnen en contant betalen. Op stadskantoor Leyweg kunt u alleen pinnen. Het is helaas niet mogelijk om met een creditcard te betalen.

  Hoelang duurt het?

  Vraagt u het uittreksel online aan? Binnen 3 werkdagen stuurt de gemeente het uittreksel naar u op. Afhankelijk van de postbezorging op uw adres kan dit langer duren.

  Vraagt u het uittreksel aan op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg? Dan krijgt u het document direct mee. U moet wel een geldig legitimatiebewijs meenemen.

  Goed om te weten

  Met de app KopieID maakt u met uw mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van uw identiteitsbewijs. Lees meer op rijksoverheid.nl.

  Zie ook

  Burgerservicenummer (BSN) bewijs van Nederlanders in het buitenland